gotvach.bg»Статии»Диети»Кога и колко често да се храним при диета

Кога и колко често да се храним при диета

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95243k
Кога и колко често да се храним при диета

За някои от нас думата диета е равносилна на глад. На практика това не е така. При повечето диети едно от най-важните неща е спазването на определен режим на хранене т.е. кога и колко често да се храним.

Защо трябва да се храним често? Повечето диетолози препоръчват яденето на малки порции от пет до шест пъти на ден. Така се намалява чувството на лишение и глад. Когато хората ядат два пъти на ден по две големи порции, телата им са в режим на гладуване, а това от своя страна води до задържане на калории. С храненето на всеки три до четири часа, организмът ви не съхранява толкова много калории и мазнини, защото той получава постоянна доставка на храна, която използва оптимално за образуването на енергия.

Нека погледнем на нашият метаболизъм като на горящ огън. Помислете си, какво се случва с огъня, ако хвърляте в него по едно дърво. Хвърляйки по едно дърво на равни интервали от време той не загасва и дървото изгаря напълно, а ако хвърлим купчина дърва той затихва и ги изгаря по-бавно като много често някои от тях не догарят напълно. Точно това се случва в телата ни, когато се храним, постоянният прием на питателно гориво на редовни интервали поддържа метаболизъма, повишен и стабилен, а организмът работещ и то с максимална ефективност.

Защо да не се храним непосредствено преди лягане? Всички процеси в човешкото тяло се забавят вечер или нощем когато спим. За това постарайте се да не прекалявате с яденето през това време от денонощието. Съветите на специалистите са следните, последното хранене за деня да е от три до четири часа преди лягане. Не случайно има диети в който изрично се забранява храненето след седем вечерта.

Както сами разбрахте тайната не е в гладуването, а в честото ядене. За това не пропускайте закуската или което и да е от последващите хранения всяко едно от тях е важно за вас и вашето тяло и не на последно място за вашата диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
НИКИ
НИКИ
30.12.2012 02:38
ЗЕЛЕНИЯ ЧАЙ ПОВИШАВА КРЪВНОТО,МОЖЕ ДА ПОЛУЧИШ И СЪРЦЕБИЕНЕ,ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПИ Е САМО ОТ ЗДРАВИ ХОРА- ВЕЧЕР ВОДИ ДО БЕЗСЪНИЕ-ТАКА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА.ПО ДОБРЕ МАЛИНОВИ КЕТОНИ
0
0
iveta
iveta
21.03.2012 15:29
за да поддържаме добра форма,трябва да се храним умерено,но за сметка на това по-често и в комбинация със зален чай резултатите няма да закъснеят.
0
0