gotvach.bg»Статии»Диети»Водна диета

Водна диета

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95243k
Водна диета

Все по-голяма популярност печели така наречената водна диета. При липса на достатъчно течности организмът е подложен на стрес и изпраща сигнали към мозъка, които приличат на сигналите за глад. В резултат на тези сигнали човек започва да яде, а всъщност трябва просто да пие вода.

Излишните хранителни вещества се натрупват във вид на мазнини в най-закътаните кътчета на тялото ни, а след това тези кътчета стават доста обемни. След като човек изгуби форма, той се опитва да се справи с излишните килограми с помощта на фитнес и друг вид спорт.

Но най-лесно е да се върнете към стройния си образ с помощта на балансирана консумация на най-обикновена вода. Всеки ден трябва да изпивате не по-малко от два литра вода. Соковете, супите, айранът, чаят и кафето не влизат в сметката.

Водна диета

Като осигурявате на организма си достатъчно вода, можете лесно да подтиснете чувството за глад и така да намалите количеството на консумирана храна. Разбира се, добре е да се ограничи консумацията на мазнини.

Трябва да пиете вода, тъй като дори соковете, чайовете и кафетата съдържат активни вещества, които променят химичния състав на организма. Газираните напитки, които са пълни с подсладители и други вредни вещества, трябва напълно да бъдат забравени по време на диетата. Някои от тях съдържат химични съединения, които предизвикват обезводняване.

Не е добре да пиете само минерална вода, а ако не можете без нея, редувайте различни марки, тъй като водата е добре да е от различни извори. Водата от различните извори съдържа различни минерални вещества.

Друг вариант е да пречиствате водата от чешмата с помощта на филтър, за да сте убедени, че пиете пречистена вода.

Освен че няма да усещате постоянен глад, защото ще доставяте достатъчно течности на организма си, ще се радвате на кадифена кожа. Ако кожата е наситена с влага, тя е защитена от въздействието на слънчевите лъчи и студа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest