gotvach.bg»Статии»Диети»Отслабване с палмово масло

Отслабване с палмово масло

DesislavaDesislava
Новак
217468
Палмово Масло

Все повече през последните 40 години концепцията на почти всички диети търпи промени относно приема на мазнини и масла.

В развиващите се страни консумацията на растителни мазнини измества тази на животинските поради редица доводи относно здравословното и диетично хранене. Консумацията на палмово масло като източник на хранителни мазнини не крие никакви рискове за исхемична болест на сърцето, стига да се употребява в нормални количества.

Суровото палмово масло се счита за най-богатият естествен източник на каротеноиди, около 15 пъти повече отколкото в морковите. Те засилват имунната система и подобряват функциите на сърдечно-съдовата система.

Каротеноидите са биологични антиоксиданти, които защитават клетките и тъканите от действието на свободните радикали, на които е подложен организъма в следствие на множество замърсители и небалансирана диета.

Изграждането на свободни радикали в организъма се свързва с дегенеративни заболявания, като сърдечни заболявания, рак, стареенето на клетките, атеросклероза, артрит и болестта на Алцхаймер.

Нито едно друго растително масло няма толкова витамин Е, колкото се съдържа в палмовото масло. Оказва се, че то е отличен диетичен източник на енергия.

Подобно на другите близки хранителни мазнини и масла, палмовото масло се усвоява лесно, абсорбира се и се използва в нормалните метаболитни процеси. То е подходящо за всяка диета поради факта, че при него съставът на мастни киселини е балансиран.

Напълното избягването на приема на мазнини в диетата определено се счита за грешка. Те са много важни за здравето и метаболизъма ни, а и за по нататъшното регулиране на теглото ни.

Ако сте на диета то знайте, че палмовото масло има повече ненаситени мазнини, които можете да намерите най-вече в растенията от наситените, които се съдържат в месото и другите мазнини.

То не съдържа холестерол, протеини и въглехидрати, което го прави по-здравословно от обикновеното олио. За това ако сте на диета, няма причина поради която да не предпочетете употребата на палмово масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
50
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
сиси
сиси
23.07.2012 21:00
За какъв холестерол говорите в нещо, което е с растителен произход???!! Холестеролът не е ли характерен за животинската мазнина??!! Голяма простотия...
1
0
Радослава
Радослава
22.04.2012 01:15
В Африка например консумират главно палмово масло.... Предишният каментар предполагам важи за Палм Кернел Ойл ,използвано от компанийките за бързо хранене и редица производители на полуфабрикати , но не и за Палмовото масло.
Моя приятелка от Индонезия готви чудесии с това масло ,евтино е , изключително трайно и вкусно , червеникаво е на цвят ,предполагам заради каротеноидите, но все пак и преди всичко една диета трябва да е умереност ,разнообразие и балансираност ,а Д-р Петър Хистинов да си поднови системния софтуеър :)
0
0
Д-р
Д-р
05.04.2012 15:14
до 2 седмици след като започнете да Консумирате Палмово Масло Артериите ви се Втвърдяват .
До една година сте с Сърдечно заболяване юА до година и половина след началото на консумацията сте ТРУП в моргата
Палмовото масло е един от най Възпалителните масла за кръвоносните съдове и подобни статии са срам наистина за Автора който ги пише Още повече че има деца и родилки което е чисто престъпление спрямо тят
Прочетете за ефектите от палмовото масло и тогава пишете подобни простотии и глупоости
д-р Петър Хистинов
Кардиолог
3
0