gotvach.bg»Статии»Диети»Отслабване с монодиета

Отслабване с монодиета

DesislavaDesislava
Новак
217483
Отслабване с монодиета

Наднорменото тегло е проблем, който тревожи много хора. Всеки си мечтае да се отърве от излишните килограми, като повечето от нас искат това да стане възможно най-бързо. В преследването на идеалното тегло изборът на монодиета е доста примамлив. Тя ви обещава да се отървете от 3-5 килограма и то само за седмица.

Монодиетата е основана на използването на един и същ продукт. Има голямо разнообразие от монодиети с ябълка, диня, кисело мляко, елда, ориз и дори шоколад. С избора на такава диета трябва да запомните, че продължителното и прилагане може да ви донесе повече вреди, отколкото ползи. За това прилагайте монодитата не повече от три последователни дни, а при по-тежки случаи най-много 5-6. Най – удачния вариант е веднъж седмично за да можете да си осигурите така наречените дни на гладно.

Отслабване с монодиета

Лекарите основателно вярват, че продължителното хранене с един единствен продукт може да ни доведе до болнично легло. Това е така, защото човешкият организъм изисква балансирано приемане на протеини, мазнини и въглехидрати.

Например оризът допринася за одебеляване на жлъчката и образуване на камани в жлъчния мехър, понижава нивото на хемоглобина в кръвта и води до липса на витамин. Сиренето има високо съдържание на белтък, което нарушава метаболизъма на калция в организъма, което води до анемия, намаляване на умствената и физическата активност. Ябълките не са протеини, което пък причинява проблем с ендокринната система и централната нервна система. Динята е напълно лишена от мазнини, а това може да доведе до липса на мастно разтворими витамини в организъма. Морковите в големи количества могат пък да доведат до така наречения морковен хепатит.

Като се има предвид липсата на протеин, тялото започва да консумира собствените си тъкани: мускули, имунните клетки и черния дроб. Красотата може също да бъде засегната, всъщност липсата на витамини и микроелементи може да доведе до негативни последици за вашата кожа, коса и нокти.

Монодиетата е доста ефективна диета, но както разбрахте трябва да бъдете внимателни с нея. Резултатите са видими за много кратко време и не изисква някаква специална подготовка на продуктите в нея, просто трябва да ядете едно и също нещо при всяко ваше хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest