gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи подправки за агнешко месо

Подходящи подправки за агнешко месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
56516411k
Агнешко с розмарин

Традиционно през месеците април и май се увеличава търсенето на агнешко месо. Когато то е добре приготвено вкусът му е божествен. Приготвянето на перфектното агнешко месо е свързано с някои малки тънкости, които трябва да усвоите.

Преди да подправите месото трябва да отстраните излишната мазнина и ципи. Подправките се нарязват на ситно и се втриват в месото посредством мазнина. Опаковайте го стегнато с фолио и оставете да престои в хладилника за една нощ. По този начин подправките ще могат да ароматизират месото.

Само по себе си агнешкото е много ароматно и понякога няма нужда от силно подправяне. Нека видим все пак кои подправки са подходящи за него.

Агнешко бутче с ароматни подправки

Вкусът му се допълва най-добре от аромата на джоджен, риган, мащерка, майорана, кимион, кориандър, розмарин, лимонови кори. Чесънът също е чудесен за агнешко.

Отиват му още магданоз, девесил и калоферче. Не е нужно да прилагате много подправки наведнъж, изберете няколко, които ви допадат най-много и подправете с тях.

Подходящ начин за овкусяване на агнешкото е шпиковането. С върха на нож се правят малки разрези по месото и вътре в тях се слагат парченца чесън и подправки. След това се оставя да поемат подправките и се пече месото.

Комбинирайте изброените подправки, за да направите вкусно и ароматно агнешко, но относно солта трябва да бъдете внимателни. Никога не солете месото предварително или точно преди печенето. Предварително осоляване ще го изсуши.

Веднъж изпечено месото има нужда от почивка. Оставете го 20 минути, леко покрито с фолио. Така всички отделени сокове ще се върнат отново в месото и няма да се загубят при разрязване.

Агнешки ребра

Когато купувате агнешко месо бъдете внимателни, гледайте цвета на мазнината по него. Ако тя е бяла, значи месото е от младо агне, но ако жълтеникава означава, че животното е по-старо.

Прясното месо се съхранява във хладилник не повече от три дни, обвито във фолио.

След като сте запознати с правилното овкусяване на агнешко месо, препоръчваме да си приготвите агнешко със спанак или агнешко с картофи. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest