Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Интересни и вкусни Великденски ястия

Интересни и вкусни Великденски ястия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Интересни и вкусни Великденски ястия

Вижте няколко вкусни идеи за великденски ястия, идващи от чуждестранната кухня. Разнообразете празничната трапеза с тези бързи и вкусни ястия.

Първото ни предложение е италианско. Това са аспержи с пармезан, чудесни за предястие.

Необходими продукти: 400 г аспержи, 4 с.л. масло, ½ ч.ч. пармезан, сол и черен пипер.

Начин на приготвяне: Сварете аспержите в леко вряща вода. Това отнема около 8-10 минути. Разтопете маслото в нагорещен тиган и наредете отгоре аспержите. Поръсете със сол и черен пипер. След като леко сте ги задушили ги извадете и ги поръсете с пармезан преди сервиране.

Следващото ни предложение е агнешко бутче с чесън и подправки по гръцка рецепта.

Необходими продукти: 1 агнешки бут, черен пипер и сол на вкус, 1 глава чесън, 1 глава лук, 1 морков, копър, 3 картофа, 4 клончета розмарин, 4 клончета риган, 4 стръка мащерка, 4 клончета градински чай, ½ бяло сухо вино, ¼ чаша вода, зехтин, ½ ч.ч. лимонов сок, 2 лимона.

Интересни и вкусни Великденски ястия

Начин на приготвяне: Натрийте агнешкото със солта и черния пипер. Направете прорези в месото и наслагайте няколко скилидки чесън. Подредете зеленчуците, останалите скилидки чесън и всички подправки в подходяща тава. Сложете и агнешкото месо там.

Изсипете виното, лимоновия сок и водата. Покрийте с фолио и печете за около 1 час и 30 мин. През последните 15 минути махнете фолиото и оставете месото и зеленчуците да се запекат. Преди сервиране полейте със зехтин и изстискайте сока на двата лимона.

Последното ни предложение е зелен фасул с чушки, отново италианска рецепта.

Необходими продукти: 400 г зелен фасул, 1 жълта и 1 червена чушка, 3 скилидки чесън, 3 с.л. зехтин, черен пипер, 1 ч.л. мащерка, сол на вкус, лют червен пипер на вкус, кората на 1 лимон.

Начин на приготвяне: Изчистете краищата на фасулът, след това почистете чушките и ги нарежете на тънки ивици. Пуснете зеленчуците в подсолена вряща вода, докато не омекнат. След като омекнат ги пуснете в купа с лед за около 10 минути.

В широк тиган загрейте зехтин и подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер. Пуснете чесъна и след като поомекне пуснете чушките и боба. Подправете с мащерка и лимонови кори и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest