gotvach.bg»Статии»Любопитно»Идеи за пикник

Идеи за пикник

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Пикник
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

За да се превърне пикникът във весело и приятно преживяване, трябва да го организирате прецизно и да не забравяте нищо, което ще ви е необходимо.

Задължително е да вземете еднократни пластмасови чинии и чаши, а също така лъжици и вилици. Необходими са ви също така шишчета за месо, един-два остри ножа, салфетки, подпалки за огъня, минерална вода, както и торба за отпадъци, за да почистите след пикника. Ако ще правите салата, са ви необходими и една купа и една по-голяма лъжица за сервиране.

Преди да потеглите за пикника, пресметнете колко човека ще присъстват и какви са вкусовете им. Ако сред приятелите ви има вегетарианци, не се ограничавайте само с месо.

Опаковайте продуктите в плътни пакети от хартия или фолио. В специална хладилна чанта поставете месото или рибата, а върху тях – останалите продукти. Вземете повечко фолио, то ще ви е необходимо, за да не прегарят продуктите, които печете.

Месото за шишчета трябва да се маринова още преди да заминете, за да не се налага да чакате прекалено дълго. Месото за шишчетата трябва да е прясно, не замразено.

Преди да се пече месото, задължително е да се маринова, за да бъде крехко и вкусно. Подгответе го в кутия, като нарежете свинското или телешкото на парченца с размери 5 на 5 сантиметра. Ако парчетата месо са прекалено големи, няма да се опекат равномерно, а ако са прекалено малки, ще бъдат прекалено сухи.

На пазар

Подредете в кутия парчетата месо на редове, като между тях ръсите черен и червен пипер и много кромид лук, нарязан на колелца, както и нарязан на ситно магданоз. Всеки слой се напръсква със сок от лимони или домати, посолява се по вкус и се добавят по желание подправки за скара. Може да се добави малко минерална вода и горчица, за да е крехко месцето.

При желание можете да полеете всеки ред с няколко капки мед. Кутията с месото се оставя за дванадесет часа в хладилника. Когато дойде моментът, месцата се вадят от кутията, нанизват се на шишчета и се пекат.

За пикник е добре да вземете сварено на пара пилешко месо, което можете да използвате за приготвяне на вкусни салати. Можете да използвате зеленчуците не за салати, а да ги нарежете на едри парчета и да ги хапвате направо с ръце. Възможността храната да се взима направо с ръце е една от прелестите на пикника.

Какво е пикникът без скара и печени картофки? Не забравяйте да вземете достатъчно месо и сурови картофи. Можете също така да вземете едри сварени необелени картофи.

Ако пътувате с деца, не забравяйте различни видове десерти, плодове и бисквити. В малка бутилка налейте олио, не забравяйте сол и подправки за скарата.

Не забравяйте да вземете и хляб, но в разумно количество. Вземете достатъчно безалкохолно, ако не искате да се ограничите само с минералната вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest