Опасно ли е прекаляването със сладко
It is dangerous have an excesses of sweets
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Опасно ли е прекаляването със сладко

Опасно ли е прекаляването със сладко

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Прекаляване със сладки неща
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

Сладкото е любимо на много хора, но малцина знаят, че то може да е много вредно, ако се прекалява с него. Ако прекалявате със сладкото, това може да навреди на имунната ви система и да отслаби защитните механизми срещу инфекциозни болести.

Прекаляването със сладко може да наруши баланса на минералните вещества в организма и да доведе до дефицит на мед и хром, а също така да попречи на процеса на усвояване на калций и магнезий.

Сладкото в големи количества може да предизвика рязко повишаване на адреналина, да стане причина за безпокойство и разсеяност.

Сладкото може да повреди еластичността на тъканите и да влоши функционирането им. Сладкото може също така да причини заболявания на стомаха и да увеличи риска от язва, ако се приема в големи количества.

сладко или плод

Сладкото, ако се прекалява с него, може да повиши киселинността на слюнката и да предизвика разрушаване на зъбите, а също така да предизвика пародонтоза.

При прекаляване със сладко може да се появят астма и артрит. Прекаляването със сладко спомага за силния растеж на различни видове гъбички.

Това може да предизвика също така камъни в жлъчката, а също така хемороиди и разширени вени. Прекаляването със сладко може да намали чувствителността на организма към инсулин и по този начин да предизвика високи нива на инсулин.

Сладкото в големи количества може да намали нивото на витамин Е и да свали кръвното, да предизвика сънливост и да намали активността.

Големите количества сладко, приемани редовно, водят до хронично главоболие. Прекаляването със захарни изделия предизвиква намаляване на колагена и оттам – по-бързото стареене на кожата.

вреда от захарни изделия

Сладкото в големи количества може да увеличи мазнините в черния дроб и дори да доведе до увеличаване на черен дроб, а също и до увеличаване на размера на бъбреците.

Прекаляването със сладко намалява стените на капилярите и прави сухожилията склонни към разкъсване.

Прекаляването със сладко води до пристрастяване, тъй като мобилизира производството на серотонин – хормона на щастието. Това вещество играе ролята на антидепресант и човек се стреми да получи все повече от него, за да се чувства спокоен.

Получава се зависимост, подобна на наркотичната – човек яде сладко, настроението му се подобрява, след това се влошава, тъй като действието на сладкото преминава. За да се почувства добре, човек отново яде сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Niki Belev
Niki Belev
28.09.2013 17:48
Не знам обаче аз ям по 5 шоколада, някои път и 6 съм изяждал на ден, но не всеки ден. През 2-3 дена. Просто или ям много сладко защото не мога да се заситя или не ям изобщо. И нищо ми няма. Даже се чувствам перфектно.
3
1
Дидаша
Дидаша
22.05.2013 23:14
може, ама не е сигурно...
1
0
lyly
lyly
16.04.2013 14:34
Какво значи да прекали , 1 ш-д много ли е , а 2, 3
1
0
наде
наде
14.04.2013 15:36
Вашите теми винаги ме учудват... че от кое да се прекалява не е опасно и вредно???? Тук един пример - дори малкото количество змийска отрова е лек в медицината, а по-голямо количество убива!
1
0