За или против драстичното отслабване
For or against drastic weight loss
gotvach.bg»Статии»Диети»За или против драстичното отслабване

За или против драстичното отслабване

За или против драстичното отслабване
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Драстичните диети не са никак добра идея. На почти всеки се е случвало да пожелае да отслабне за седмица или две, защото изненадващо се е появил някакъв много важен повод.

Прибягваме до най-различни методи за отслабване, които ни причиняват, освен моментен дискомфорт заради ограниченията, здравословни проблеми.

Ако искате да отслабнете и да влезете в една добра форма, трябва да положите усилия и освен това да дадете време на организма да се справи с излишните мазнини.

Драстичните хранителни режими – например пълното спиране на въглехидрати, не могат да ви доведе до нищо добро и ако имат някакъв ефект, то той ще бъде само временен.

Съвсем естествено – избягването на въглехидрати, означава че трябва да ги замените с нещо друго, най-често това са белтъчини и по-конкретно месо. Но постоянното консумиране на месо може да създаде много сериозни проблеми със здравето – липса на съсредоточеност, обезводняване, заболяване на черен дроб, косопад, ленивост, бърза умора, световъртеж.

Спирането напълно на което и да е вещество, от което организма се нуждае, може да доведе само до здравословни проблеми.

За или против драстичното отслабване

Подобен вид диета се прави под наблюдението на специалист-диетолог и в повечето случай, ако имате да сваляте не повече от 5-6 килограма. Бързото и мигновено отслабване може и да има ефект, но той определено е временен.

Всички сме чували за йо-йо ефект – най-често се появява от много драстична диета, която се спазва за не дълъг период от време, която е наистина ефективна за момента, докато я спазвате, но после ви връща килцата, дори доста често и няколко отгоре.

След като толкова много желаете да влезете във форма, започнете режим на хранене – балансирана и здравословна храна, тренировки и не се надявайте на чудо за 3 дни – всяко нещо изисква търпение, а ако е свързано и със здравето ни, колкото и време да мине – винаги си заслужава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest