gotvach.bg»Статии»Кулинария»Каква готварска печка да изберем?

Каква готварска печка да изберем?

Кухненска печка
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - зелен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - зелен
5.90 лв.
Виж ››

На пазара има най-различни марки кухненски уреди и всички ни предлагат „най-доброто” на „най-достъпна” цена с „доживотна гаранция”. Всички потребители са наясно, че това са рекламни трикове, но не всеки знае какво да търси в конкретния кухненски уред.

Обикновено, ако разполагаме с неограничени средства, това не би представлявало проблем – ще си закупим най-скъпото и ще решим проблема. Само, че не винаги най-скъпите артикули са най-доброто, цената не всеки път може да се приеме за гаранция за качество. За да си купим най-добрата за нас готварска печка, е необходимо да знаем какво търсим, колко пари сме готови да отделим и колко често ще я използваме.

На първо място – ако готвенето за вас е случайно занимание, няма никакъв смисъл да давате много пари за този уред. При това положение не е необходимо да си купувате голяма печка, която ще заема място. За хора, които се хранят повече навън, печка с два котлона и малка фурна е достатъчна.

Ако имате голямо семейство, което обожава вашите гозби и ви се налага да готвите доста често, трябва да си купите печка с 4 котлона и по-голяма фурна. Следва въпросът каква да бъде тя – електрическа, газова, а защо не и двете? Безспорно газовата печка е най-икономичният вариант. От друга страна обаче, ако няма вентилатор на печката, тя ще се загрява неравномерно и това, че е икономична почти няма да се усети.

Газов котлон

Електрическите печки са по-скъпият вариант, загряват по-бавно, но са по-лесни за почистване и могат да загреят точно на температурата, която ви е необходима. Комбинираните имат електрически и газови котлони – обикновено по два от вид. Те са добра идея, ако ще си купувате голяма готварска печка, защото по този начин ще имате възможност на избор.

Както при всеки друг уред, така и при готварската печка всяка екстра оскъпява допълнително. Купете уред, чиито екстри действително ще използвате. За всяка домакиня таймерът е от полза, както и възможността за автоматично изключване. Вградените готварски печки са много компактни, но пък са все още скъпи за по-голямата част от потребителите.  

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest