gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Сутрешното кафе ни прави по-щастливи

Сутрешното кафе ни прави по-щастливи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
56516411k
Сутрешно кафе
Двустенна термо чаша за кафе - 270 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 270 мл
14.00 лв.
Виж ››

Кафето е втората най-разпространена напитка в света /след водата/, чийто аромат и вкусови качества владеят голяма част от човечеството. То действа тонизиращо, а много от нас дори не могат да си представят започването на деня без обичайната чаша кафе.

Сега се оказа, че освен всички други негови качества, кофеинът сутрин прави хората по-щастливи.

До този извод достигнаха немски учени от Рурския университет. Те проведоха експеримент с около 70 доброволци, поканени да посочат положителни фрази и думи от всички думи, появяващи се на екран пред тях. 30 минути преди изпитанието половината от участващите изпили по 2 чаши кафе. Изследователите открили, че хората, които са изпили своето сутрешно кафе са около 7% по-точни в избора на думи, които имат положително значение.

Освен това, учените допълват, че кофеинът обостря реакциите и ги забързва. Изводът е, че чаша кафе сутрин ни прави по-бързо мислещи, по-адекватни и най-важното – по-щастливи.

Жените, които пият 2-3 чаши кафе дневно, са много по-малко застрашени от депресия. Кафето дава енергия, от която всеки в лошо настроение може да се възползва. Психолози ни съветват докато пием сутрешната си чаша кафе да отделим няколко минути за положителни мисли.

Кафе с бисквитки

Още с първото си кафе трябва да се постараем да начертаем план за своя ден, да помислим с любов за близките си и да излезем ободрени и положително настроени. Ключът е във всеки един от нас, а кафето е един силен инструмент в борбата срещу заобикалящия ни стрес.

Все пак трябва да ви напомним, че както с всички други удоволствия, така и с кофеина не бива да се прекалява. До три чаши на ден се смята за полезно, но по-голямо количество кафе може да причини проблеми.

Изследователите заключават, че кофеинът стимулира центровете на мозъка, които отговарят за положителните емоции. Изводът е - не забравяйте своята чаша сутрешно, ароматно кафе, за да бъдете по-щастливи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest