gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Преяждаме заради стреса

Преяждаме заради стреса

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
5651649k
Преяждане
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

Световната здравна организация алармира, че населението на света затлъстява прогресивно. Последно проучване във Великобритания сочи, че всеки втори жител на Обединеното кралство не спира да консумира храна, дори след като се е нахранил вече.

Друг тревожен факт е, че жените се хранят наравно с мъжете. Анкетата, в която участват над 5000 души показва, че хората са все по-подвластни на вредни хранителни навици. Анкетираните британци признават, че се тъпчат, въпреки че са наясно с последиците и стомашния дискомфорт.

Като основна причина за злоупотребата с храна се изтъква преодоляването на стреса от дългия работен ден и стотиците задължения, с които се сблъсква съвременния човек. Тоталното изпразване на хладилника е поведение, което за съжаление не дава добър пример на нашите деца. В един момент малчуганите възприемат поведението на своите родители и започват да се тъпчат като тях.

Лакомия

Специалистите отбелязват, че правилното хранене изисква всеки човек да стане леко гладен от масата и да сдъвка продължително своята храна. Дългото дъвчене осигурява по-бързо засищане и подобрява процеса на храносмилане.

Дамите също трябва да обуздаят своя апетит. Доказано е, че при съвместно съжителство в един момент жената започва да уеднаквява своите порции с тези на половинката си.

Друг тревожен факт, за който алармират експертите е прогресивното затлъстяване на европейците. Над половината от населението на Европа има наднормено тегло или страда от затлъстяване. Само по себе си наднормените килограми повишават риска от поява на високо кръвно налягане, диабет и сърдечно-съдови проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
comer
comer
18.12.2012 21:47
Този документален филм ще Ви разясни ,,ВСИЧКО" за храните ни!
Глад за промяна (2012)

0
0