gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Какво съдържа пилешкото месо?

Какво съдържа пилешкото месо?

Съдържание на пилешкото месо
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

На разходка из голям хранителен магазин – стигаме до месото и по-конкретно пилешкото месо. Какво има на стелажите – огромни пилета с прекрасно оформени бутчета, лъскава кожа. Да се чуди човек какво да си купи – кое от гигантските пилета да избере. Дали средното на големина или онова в другия край на стелажа, което е толкова голямо, че накланя всички останали меса на рафта?

Изберете онова, което е гледано на село и за което знаете как е хранено и отглеждано или поне сте сигурни, че в него няма никакви допълнителни „екстри”. В пилетата се добавят разтвори, за които се твърди че са много близки до животинските.

Специалисти казват, че единственото, на което вреди този разтвор е на джоба ни. Купуваме си пиле, което е голямо само на пръв поглед, в него има около 40 % от тези разтвори.

Някои производители добавят към пилешкото месо солен разтвор, който сам по себе си не е вреден, но е задължително на опаковката да има надпис, че това е местна заготовка.

Друг начин да купуваме по-малко за повече е заради съдържанието на вода в пернатите. Има допустима граница и тя е около 3 %, но има производители, които си позволяват да слагат повече вода, което на практика означава, че ни лъжат в цената.

Щприцоването на разтворите в пилето се правят не само, за да се покачи цената – тези разтвори увеличават и срока на годност, както и крехкостта на месото. С цел увеличаване на грамажа и на годността, в пилетата също се вкарват саламури от фосфати, цитрати, ксантан, гума-гуар и други – допустимата доза на тези вещества често пъти е превишавана, а те вредят на нашите бъбреци и черен дроб.

Друго, с което се инжектират пилетата – хормони за бърз растеж. Изследвания, направени на пазара на всички фирми показват, че няма нито едно пиле, което да няма в себе си хормони, солен разтвор или пък вода.

Най-много хормони има в пилешките бутчета и по-конкретно в левите, тъй като точно там се инжектират. Специалисти твърдят, че това са женски хормони.

Антибиотиците, които се вкарват в пернатите също не са за пренебрегване, както и онова с което се хранят. Не на последно място, трябва да се обърне внимание и на липсата на движение – обикновено се отглеждат много пилета в малки пространства.

Става дума за липса на движение, еднообразна храна, различни вещества, които се вкарват в организма им – в последствие и в нашия. Всички тези вещества, които се съдържат в пилешкото месо успяват на накарат малкото пиленце да порасне в дебел бройлер за не повече от 40 дена.

Ако вече сте си закупили прясно пилешко от магазина, можем да ви препоръчаме да си направите вкусна пилешка супа, пилешка яхния, пилешки крокети или защо не класическото пиле с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
д-р П.Петров
д-р П.Петров
05.03.2014 12:41
Какви са тези глупости,за левите пилешки бутчета,това са абсулютни
измислици на нищонеразбиращи хора ! Как си го представяте това с инжектирането на пилетата с хормони или с каквото и дае било друго.Аз съм ветеринарен лекар със 30 годишен стаж и съм работил всичко във ветеринарната професия.По-голяма глупост не съм чувал.Всички ваксини,лекарства ,витамини се подават с водата или с храната,има и ваксини които се дипергират във въздуха и се приемат през носа.Да се инжектират 10000 пилета в едно хале или още по-вече е просто невъзможно,защото е много трудоемко ,трябва да участват най-малко трима души,които да си разбират от работата и цялото това нещо ще надхвърли по себестойност ефекта от прилагането на и без това скъпите лекарства върху евтените пилета
13
5
111
111
19.07.2015 14:54
Пилета ДУК викаш, тези които ги тъпчат със някакво жълто багрило, та чак ставите и хрущялите вътре са жълти. Не мерси
9
2
АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ
АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ
29.05.2015 12:42
Я се поинтересувай малко повече "докторе" с какво ги хранят, с какво ги инжектират, с какво ги шприцоват. Единствените що годе годни за консумация пилета са ДУК
4
8
31251
31251
10.03.2014 11:03
д-р П.Петров Ти пък си толкоз доктор колкото аз космонафт, след като не знаеш къде е буквата ю на клавиатурата.
10
14