gotvach.bg»Статии»Диети»Правила на захранването след диети

Правила на захранването след диети

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Захранване след диета

Когато се подложим на диета - независимо от нейната продължителност и вид, е задължително след края й да направим захранване. То се налага, тъй като по време на диетата сме подложили организма си на стрес и не може изведнъж да се върнем на обичайния си хранителен режим, ако искаме да запазим постигнатите резултати, а също така, и да не стресираме стомаха си.

Един от съветите за първите един-два дни след диетата, е за консумацията на една елементарна картофена супа.

Ето съставките: (без конкретен грамаж, варирайте при приготвянето и в зависимост колко време и колко човека ще ядат)

картофи, магданоз, сол (по време на цялата диета не сте яли никаква сол, освен естествено съдържащата се в продуктите, която е нищожно количество); кисело мляко, лимони, черен пипер

Картофена супа

Могат да се добавят и моркови, карфиол, броколи, дори зеле. Тази зеленчукова супа ще се отрази доста благоприятно и захранващо на организма ви, след тежките дни на диетата. Главното е в рецептата да не присъства дори грам мазнина. Яжте тази супа два-три дни, преди да преминете към общата храна. Така усилията ви няма да си били излишни.

Това беше обобщения вариант, подходящ за завършек на всяка диета.

Ако обаче сте били на нисковъглехидратна диета, то захранването трябва да започне с възвръщане на техния прием. Това, естествено, ще върне част от килограмите, но това е нормално. Въпросът е да се храните така, че да не възвърнете обратно всички свалени килограми, че и повече.

Зеленчукова супа

След края на диетата трябва да се следват някои основни принципа. Трябва да ядете, колкото харчите, или с други думи - поглъщайте толкова калории, колкото изразходвате. А след като вече сте отслабнали, можете да се храните нормално и няма да напълнявате. Ако обаче се тъпчете с храна, която е сладка, направена от тесто или пържена – ще напълнеете отново.

Захранването помага да балансирате след края на диетата, но няма как да го правите вечно, защото това пак е един вид диета. Просто се хранете здравословно- 3-5 пъти на ден, без да се тъпчете, като няма проблем 1 ден да прекалите с храната. Просто на следващия направете разтоварващ ден – яжте салата и пийте чай (вода).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest