gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи подправки за свинско месо

Подходящи подправки за свинско месо

Подправки за свинско
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.
Виж ››

Свинското месо е разпространено е нашата кухня. За да се получи вкусна гозба, независимо какво се приготвя, е нужно да има най-вече желание и по възможност малко познания. Готвенето на свинско не представлява някаква кой знае каква трудност.

Има, разбира се, и такива гозби, които изискват повече време, продукти, до някъде и повече опит в кухнята, но не са кой знае колко сложни.

В кулинарията има стъпки, които повечето домакини следват стриктно, за да се получи желаната гозба. Една от тези стъпки са подправките. Ако сложите неподходяща миризма на гозба, може да не стане вкусна, да загорчи и т.н.

Чесън

Разбира се, винаги можете да експериментирате с различни миризми, за да разберете кое най-много ви допада, но ако искате да сте сигурни, че подправките които слагате са напълно подходящи за свинско, използвайте следните миризми:

- Черен пипер – тази подправка е изключително подходяща за много видове меса. На свинско подхожда ако приготвяте печено месо, свинско варено. Най-често се използва на зърна;

- Дафинов лист – много подходяща миризма особено за печено свинско месо. Не слагайте повече от 1 – 2 листчета, защото има опасност гозбата да загорчи.

- Бахар – не особено често срещана подправка, може би заради силната си и специфична миризма. Подхожда на свинското ако ще правите супи, както и печено. Подходяща за приготвяне на джолан.

Подправки

- Чесън – обичате или не, на тежките меса като свинското, чесънът е идеалната подправка. Може да го сложите към гювеч, към шкембе и т.н.

- Кориандър – също много ароматна подправка. Ако не сте опитвали преди, сложете малко количество, за да разберете дали ви допада като аромат;

- Джинджифил - за по-лек аромат използвайте сушен, защото пресният джинджифил се отличава с по-наситен вкус.

- Целина – много подходяща подправка, която идеално се допълва с вкуса на свинското месо, особено ако сте решили да го приготвяте с картофи.

- Червен пипер – той предлага един леко сладък привкус, който допълва месото и благодарение на него не се усеща толкова силно мазнината на свинското;

- Може да добавите и подправки като индийско орехче, магданоз (при приготвяне на гювеч), кимион, чубрица, но те са по-рядко използвани от изброените по-горе миризми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest