gotvach.bg»Статии»Диети»Вегетарианска диета на Аткинс

Вегетарианска диета на Аткинс

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Вегетарианска диета на Аткинс

Протеини и вегетарианство

За тези вегетарианци, които консумират яйца и млечни продукти е по – лесно да следват диетата на Аткинс, отколкото за стриктните вегетарианци, които не приемат подобни храни. За оптимално здраве и добри резултати при следване на подобни диети се препоръчва приемането на повече протеини.

Вегетарианска диета на Аткинс

Защо толкова много протеини?

Човешкото тяло не може да функционира без основните аминокиселини, които се намират в протеините, тъй като тези аминокиселини се използват за безброй много човешки функции и процеси. Много от тези аминокиселини могат да бъдат произведени от тялото, но съществуват девет такива, които трябва да се набавят от външни източници. Без тези аминокиселини тялото не може да произвежда различните протеини, които са нужни за здравето на организма, разтежа и много други функции.

Интересно е, че в месото и другите животински продукти се съдържа точното количество от тези аминокиселини. Зеленчуковите протеини не съдържат тези съставки. Ето защо за вегетарианците е много важно да съчетават фасул със зърнени продукти, защото само по този начин успяват да набавят нужното количество аминокиселини, което е жизнено необходимо за функциите на организма. За соята има документирани многобройни здравословни рискове, затова тя трябва да се консумира в правилни количества.

Ако се стремите към следването на стриктна вегетарианска диета, без млечни продукти, би следвало да наблегнете на ядките и семената, за да можете да си набавяте нужния брой протеини от тях. Ядките и семената, особено семената, съдържат много по – големи количества протеини от всички други зеленчуци, с изключение на соята. Протеиновата сила на соята е изключително скъпа за всички онези, които следват стриктно вегетарианството.

Вегетарианска диета на Аткинс

Други нисковъглехидратни продукти, подходящи за диетата на Аткинс

Храните, които са подходящи при диетата на Аткинс са добри за всички вегетарианци, независимо кой начин на вегетарианство следват. Списъка с храни на Aткинс включва почти всички видове зеленчуци, с изключение на картофите, царевицата и граха. Сухият фасул е малко проблемен в тази диета, тъй като той съдържа високо количество въглехидрати. Нисковъглехидратните плодове като боровинките и пъпеша могат да бъдат включени в диетата, но в малки количества. Мазнините, позволени при тази диета са растителните мазнини, олио от ядки или зехтин.

Вегетарианска диета на Аткинс

Най – важното условие за да се приспособим към Вегетарианската диета на Аткинс преди всичко е разнообразието. Огромно разнообразие от семена и ядки, придружени от яйца и сирене е решението. Правилното количество соя комбинирано със свежи зеленчуци и някои плодове е чудесно решение за тази диета. Успехът и правилното спазване на този хранителен режим зависят от внимателното планиране на голямото разнообразие от приеманите източници на протеини във вашето меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest