Панацея - другото име на тибетската гъба
Panacea – the other name of the Tibetan mushroom
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Панацея - другото име на тибетската гъба

Панацея - другото име на тибетската гъба

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Тибетска гъба
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Когато традиционната медицина е неспособна да се справи с някое заболяване, на помощ идва алтернативната. През последните години с все по-бързи темпове у нас навлиза източната медицина, с нейните лечебни практики и биоактивни добавки.

Само сушени треви, ще кажат скептиците и ще сгрешат. Правилно използвани и дозирани от опитан лечител, тези билки имат мощно лечебно действие.

Сравнително непозната у нас е тибетската гъба кордицепс. Тази гъба, притежаваща удивителни лечебни свойства, се среща само на едно място в света – китайската част на Тибет.

Съставът и е повече от впечатляващ – тя съдържа повече от 77 микро и макроелементи, над 80 различни типа ферменти, като коензим Q, аминокиселини, ненаситени мастни киселини, бета-каротин, витамин Е и С и много други.

Нетрадиционна медицина

Кордицепс има свойството да оказва влияние върху работата на епифизата, като я стимулира да произвежда повишено количество от хормона мелатонин, силен антиоксидант известен с противотуморното си действие.

Препаратите съдържащи кордицепс оказват благоприятно въздействие при лечението на тежки простудни заболявания, различни видове астма, обструктивен бронхит и туберкулоза, дуоденити и язви на стомаха и дванадесетопръстника както и много други.

Наблюдавано е и необясним за съвременната наука, оздравителен процес при терминално болни от различни видове рак, в т.ч. и с метастази, както и задържане на прогресията на болестта при пациенти със СПИН.

Причината за високата му ефективност е силни изразеното му общо системно – регулаторно действие, т.е има свойството да въздейства благоприятно върху всички органи в човешкияг организъм и да регулира тяхната функция, както по отделно, така и като част от цялото тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest