gotvach.bg»Статии»Диети»Правилно хранене според кръвната група

Правилно хранене според кръвната група

Хранене според кръвната група

Освен хилядите други начини, по които можете да разберете коя е най-правилната храна за вас, това може да стане и с помощта на кръвната ви група. За всяка от различните групи съществуват продукти, които са препоръчителни и такива, които е много желателно да избягвате да консумирате.

Чешкият учен Янски е определил четири кръвни групи, които сега ще разгледаме поотделно и за които ще разберем кое е полезно и коя храна е желателно да се избягва.

А група – първите представители на тази кръвна група са имали много силна имунна система. Успявали са да се преборят най-успешно с инфекции, които се предават, когато има големи струпвания от хора.

Здравословно хранене

Техният организъм е бил най-устойчив на подобен тип бактерии. Наричани за земеделци. За храненето на А група се препоръчва повече риба, соеви и бобени продукти, много плодове (без портокали и банани) и зеленчуци (без зеле, домати и царевица), да се избягва месото.

Б група – представителите на тази кръвна група са съдържали в себе си устойчивостта на земеделците от А група и ловците от група 0. Поради това се е смятало, че са доста по-издръжливи и от двете групи. Хапвайте месо, като е добре да избягвате пилешкото. Хубаво е също представителите на тази кръвна група да ядат много зеленчуци и плодове, но без бобови растения. Да избягват нар и фурми, от зеленчуците не се препоръчват царевица и домати.

Вегетарианци

АБ група – последно открита и съответно най-скоро е АБ група. И до днес се нарича загадка, тъй като не са известни какви са причините да възникне. Изключително рядко срещана е. За тази група най-добрата храна е съчетанието между храненето на група А и група Б. С други думи по-често вегетарианско хранене, по-рядко месо и млечни продукти. Избягвайте портокалите и бананите, а от зеленчуците доматите.

Група 0 (нулева група) – както стана ясно, наричани са ловци. Тяхната силна страна е храносмилателната система. В древните времена, това качество много им е помагало при оцеляването. В наши дни това е най-разпространената група. За хора от нулева кръвна група, най-препоръчително е да похапват храни с по-високо съдържание на белтъчини като месо, яйца, да избягват сирената. От плодовете всички видове без портокали, диня, ягоди и мандарини. Хубаво е да избягват зърнените храни и зеленчуците, особено зеле и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
КОТКАТА
КОТКАТА
21.03.2013 21:05
има цяла книга за целта..... освен храната има още много други различия (шум, филми, видове музика, спорт....)
0
1