gotvach.bg»Статии»Диети»Ползи от еднодневното гладуване

Ползи от еднодневното гладуване

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Еднодневно гладуване

Ако гладувате веднъж месечно в продължение на една година, това ще се отрази добре на здравето ви. Еднодневното гладуване влияе добре върху работата на вътрешните органи, спомага за отслабване и се отразява добре на външния вид.

Когато гладувате един ден, органите си почиват от обработката на хранителните продукти. Един ден гладуване подмладява организма с около два месеца.

Прочистващ ден

Еднодневното гладуване намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, а при болните от астма намалява пристъпите. Лекият стрес, който организмът изпитва по време на еднодневното гладуване, действа укрепващо на имунитета.

Докато се провежда еднодневното гладуване, организмът трябва да получава достатъчно вода – около два литра, най-добре водата да е минерална. Допуска се пиенето на зелен или шипков чай, но неподсладен. Ако усетите, че не можете да издържите, изпийте една чаша топла вода, подсладена с половин чаена лъжичка мед.

Плодове

Еднодневното гладуване спомага за изхвърлянето на токсини от организма. За да започне еднодневното гладуване, трябва организмът да е подготвен предварително.

А след гладуването трябва постепенно да се премине към нормално хранене, за да може организмът да не страда. При първото еднодневно гладуване е нормално да се усеща слабост и дискомфорт.

Ако се гладува по един ден всеки месец, при следващите гладувания се усеща лекота и прилив на сили. Препоръчва се пиенето на топла вода по време на еднодневното гладуване, за да се изчисти организмът от вредни натрупвания.

Отслабване

С гладуване са лекували болните древните лечители като Хипократ и Авицена. По време на гладуването за лечение на организма се използва енергията, която иначе отива за преработване на храната.

За да се подготвите за еднодневното гладуване, в деня преди гладуването не пийте алкохол и не яжте месо вечерта. Първото ви еднодневно гладуване трябва да е в почивен ден, за да свикнете с процеса.

По време на гладуването пийте вода всеки път, когато усетите глад. Късно вечерта може да изядете един суров настърган морков, един сварен морков и една филийка пълнозърнест хляб.

На другия ден сутринта избягвайте пиенето на прясно мляко. Започнете деня с фреш или свеж плод. На обяд хапнете лека салата и се стремете вечерята също да не включва тежки храни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
44
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 15:19
след този един ден мизерия за организма ми после една седмица ще се запасява и ще си стиска храната :)
0
9
Юлиана
Юлиана
06.04.2013 10:55
От 25.03.2012 година започнах Лунната диета,при която се гладува един път седмично според цикъла на Луната.Като на всеки човек има дни ,когато минава леко дните на диета има дни и когато ти се яде ,като невиждал.Но усилието си заслужава!Резултатът 20 кг.за една година,които се запазиха,като през другото време си ям каквото си искам,чувство на лекота в стомаха и повдигнато самочувствие.Това за мен не е диета,а хубаво прочистване на организма!Препоръчвам го на всеки!
24
3
Натали
Натали
30.03.2013 21:08
уверявам Ви не е трудно и почти не се усеща глад при пиенето на топла вода. При мен става по-лесно в работен, а не както е даден съвет в статията почивен ден. Така улисани в работа няма да усетите глада, аз и без това почти не ям на работа.Пожелавам успех на всички, които решат да опитат еднодневното гладуване.
24
0
роккаса
роккаса
27.03.2013 18:05
Гладуването е полезно.Аз опитах,бях на плодове 800 гр. на ден,гладуването мина-добре.Но работата е там че дните след гладуването бяха ми трудни.Или аз не съм била на ясно с нещата.Едвам се оправих.И все още ми е трудно,особено без сладко.
9
1
Алексия
Алексия
27.03.2013 16:03
Пълен глад само на вода е твърде драстична мярка, според мен. Спокойно може един или два дни в седмицата да се премине само на плодове и чай с мед.
9
2
Бими
Бими
27.03.2013 09:02
Подкрепям идеята. Още по-добре е когато свикнете с това еднодневно гладуване на месец да преминете към седмично. Много ефектна е ЛУННАТА диета. След един месец лунна диета човек се чувства чудесно. Трябва само воля!
10
4
Razlichna
Razlichna
26.03.2013 18:55
Аз пък не знам тия дни какво ми стана, но нищо не ми се яде, даже и салата. Ям по един път на ден и то насила. А не се чувствам болна, добре съм си, просто не ми се яде, или ако случайно огладнея и хапна, се наяждам много бързо. А понякога се е случвало точно обратното- да имам зверски апетит. Но такова нещо за пръв път ми се случва- да не съм гладна вече няколко дни без да съм болна.
3
0
imeime
imeime
26.03.2013 16:51
То хубу има мацита на снимките ама само да кажа, че за един здрав прав подрастващ или не чак толкова вече младеж това няма смисъл
5
3
Надето
Надето
26.03.2013 09:07
Ще опитам!
2
0
Златина
Златина
25.03.2013 21:14
Подкрепям всичко казано, убедила съм се в това лично, желая силна воля на желаещите, а резултатът няма да подмине :)
9
0