Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кога да заменим бирата с безалкохолна

Кога да заменим бирата с безалкохолна

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Бира
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Когато говорим за същинската бира и за безалкохолната, трябва да вземем предвид техните прилики и разлики. Естествено, разликата е, че в безалкохолната бира няма алкохол. Но нека видим колко си приличат всъщност.

Приликите между обикновената и безалкохолната бира са няколко. Първо – външният вид. Безалкохолната бира в голямата си част има същия жълт цвят, дори има същата обилна пяна. Ако не сте предварително предупредени, е много лесно да я объркате в първият момент с истинската.

Но вашето объркване ще премине точно в момента, когато я опитате. Вкусът на безалкохолната бира няма нищо общи с този, на бирата, съдържаща алкохол.

Втората прилика е в суровините на производство на двата вида бира. Безалкохолната бира се произвежда от малц, хмел и вода, както и същинската.

Безалкохолна бира

Но, както много почитатели на алкохоло-съдържащата бира се питат, защо да я заменят с безалкохолната бира.

Безалкохолната бира има вкуса на нещо неопределено, леко сладникаво питие, в което евентуално могат да се доловят някакви странни привидно плодови или фруктови оттенъци. Тя може да бъде препоръчана на любителите на отвари и студени чайове, които обаче не желаят да получават алкохолен привкус.

Пиво

Безалкохолната бира се произвежда от класическа алкохолна бира. Тя се вари допълнително и се използва обстоятелството, че алкохолът има по-ниска температура на кипеж от водата. Той бива отвеждан като отделна фракция и отделян.

В последните години се наблюдава тенденция при много хора, които се опитват да заменят бирата с безалкохолна. Или такива, нежелаещи да се наливат с алкохолосъдържащи напитки, но и да не се делят от компанията. Така консумацията на безалкохолна бира се явява удачен избор.

И в двата случая, в 99% от обстоятелствата се наблюдават интересни тенденции. Почти всеки, започвал с безалкохолна бира, във времето преминава към алкохолосъдържащата. Всеки, опитал се да откаже същинската с безалкохолна бира, неминуемо се връща към първоначалния навик.

В крайна сметка консумацията на двете питиета зависи от собствените предпочитания. Ако сте любител на същинската бира, нищо на света на може да ви накара да я замените с безалкохолната. И обратното, ако не сте от почитателите на бирата, то безалкохолната може да ви хареса много повече поради отсъствието на алкохол. А и ще можете да си шофирате спокойно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest