gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Тайната на вкусните мариновани зеленчуци

Тайната на вкусните мариновани зеленчуци

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Мариновсни зеленчуци
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.
Виж ››

Маринованите зеленчуци са вкусно и здравословно предястие, което се приготвя лесно. Маринованите зеленчуци са подходящи за хора, които са на диета.

Вкусът на маринованите зеленчуци е много специален и те се харесват на хора от различни възрасти. Лесно се приготвят печени мариновани зеленчуци.

Една от тайните на приготвянето на вкусни мариновани зеленчуци е да се подбират само такива, които са перфектни – без загнили места и без увехнали части. За мариноване са подходящи само идеалните зеленчуци.

Зеленчукови ястия

Необходими продукти за приготвянето на печени мариновани зеленчуци: 2 червени чушки, 1 зелена чушка, 3 глави лук, 2 тиквички, 2 моркова, половин килограм броколи, 4 скилидки чесън, 6 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици оцет, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Броколите се накъсват на съцветия, останалите зеленчуци се режат на едро. Чесънът се нарязва на ситно. Смесват се зехтинът, оцетът, солта и черният пипер.

С тази марината се заливат зеленчуците без броколите и се разбъркват добре. Оставят се за половин час и се пекат в дълбока така половин час на 220 градуса. По време на печенето се разбъркват два пъти.

мариновани зеленчуци на скара

Добавят се броколите, всичко се разбърква добре и се пече още 20 минути, като се разбърква периодично, за да не загорят броколите. Маринованите зеленчуци стават златисти и много вкусни.

Маринованите зеленчуци се приготвят и без печене.

Необходими продукти: 2 моркова, половин кочан зеле, 2 червени чушки, половин кочан карфиол.

За маринатата: 1 чаша оризов оцет, чаша и половина вода, 5 супени лъжици захар, 1 супена лъжица чили сос.

Начин на приготвяне: Зеленчуците се нарязват на едро, кафиолът се накъсва на съцветия. Всички съставки за маринатата се разбъркват до разтварянето на захарта.

С маринатата се заливат зеленчуците и се оставят за 24 часа на стайна температура. След това маринованите зеленчуци се сервират като салата или като гарнитура.

За приготвянето на маринованите зеленчуци може да се използва и обикновен оцет, но с оризовия оцет те стават по-крехки и хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest