Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-голямото заведение за хранене в света - King`s Hall

Най-голямото заведение за хранене в света - King`s Hall

AdminAdmin
Администратор
95442k
Кингс хол

Чудили ли сте се какво е да готвиш за 4500 гладни военнослужещи? Такива количества могат да доведат до нервна криза всеки готвач, но не и тези, които готвят в най-голямото заведение за хранене в света - King’s Hall.

То се намира във Военноморската Академия в Анаполис, столицата на Мериленд, САЩ. Името му идва от адмирала на военноморксата флота - Ърнест Кинг. В него три пъти на ден се хранят всички военнослужещи в академията, което прави около 100 000 ястия всяка седмица.

Цифрите изглеждат така: 84 – броят на готвачите приготвящи ястията; 105 – броят на хората, които сервират и отсервират; 13000 е броят на ястията, сервирани всеки ден; 3000 е броят на бургерите, които се пекат за 1 час на 2 бройлера; 907 килограма скариди, които се готвят за 1 час; 80 тави за печене, които се побират в две фурни; 700 галона супа, които могат да се затоплят с пара на 6 казана; 4000 – приблизителният брой калории на всяко ядене; 1000 галона мляко се консумират по време на всяка закуска; 1812 килограма – приблизителното количество месо, което се консумира на всяка вечеря; 40000 чинии се мият след всяко хранене; 1200 хляба за сандвичи, се консумират на обяд;

Приготовлението на цялата храна, от готвенето до почистването отнема 5 часа.

Що се отнася до менюто, то може да включва: За закуска - вафли и бъркани яйца; За обяд - клуб сандвич; За вечеря - паста пиле Примавера; Точно като в академична форма, всяко нещо е описано в детайли в менюто. Ако заквасената сметана е на масата, значи е в менюто. Ако сиренето чедър трябва да е нарязано, значи това е изрично упоменато.

В King’s Hall няма да видите една и съща храна два пъти в рамките на шест седмици. Изключение прави само Fried Buffalo Chiken, което присъства два пъти за шест седмици.

Голяма кухня

Fried Buffalo Chiken е американско ястие и представлява добре изпържени пилешки крилца, които не са панирани, но са намазани със сос от оцет, лют сос, масло и лют червен пипер. Сервират се горещи с целина и дресинг от синьо сирене или с ранч дресинг за топване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest