gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Калории в различните видове хляб

Калории в различните видове хляб

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Видове хляб
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Видът на брашното, от което е замесен хлябът, е основният критерий, който определя неговото качество и това как се усвоява той от човешкия организъм.

От този показател зависи и крайната калоричност на хляба, а тази величина е от особено голямо значение за хората, които внимателно следят за натрупването на излишни килограми.

Калоричността на ръжения хляб е приблизително 165-175 Ккал на 100 грама продукт. Като цяло хлябът от смес на ръжено с пълнозърнесто брашно може да е до 180 Ккал на 100 грама. Имайки предвид тези показатели, може лесно да се определи дневния прием калории, получавани от хляба.

Франзели

До 280 Ккал на 100 грама може да стига калоричността на белия хляб. Сладките тестени изделия могат да достигат до още по-висок показател - до 374 Ккал на 100 грама

Ако следите за калориите си, просто трябва да погледнете етикета, където са посочени стойностите на калориите в сто грама продукт. Можете да изчислите спрямо грамажа на продукта колко точно калории ще получите от него. Това ще ви помогне да поддържате стройна линия.

При избора си на хляб трябва да ви ръководи вкусовото ви предпочитание или просто да редувате различните видове хляб. Хлябът от пълнозърнесто брашно може да е около около 170-180 калории, затова е много подходящ за хора, които следят за килограмите си.

Бял хляб

Този хляб обаче трябва да се консумира с внимание от хора със заболявания на стомашния тракт и особено гастрит или стомашна язва. Ценното при пълнозърнестия хляб, са съдържащите се в него необходими вещества и антиоксиданти.

Освен това той спомага за прочистването на организма и донася бързо чувство на засищане. Какъвто и хляб да изберем, той си остава висококалоричен продукт.

Това в никакъв случай не означава, че трябва да отпадне от продуктите, с които се храним. Просто трябва да се спазват средните дневни норми за прием на необходимите за организма калории, като се има предвид, че една филийка хляб е около 30-40 грама.

Не се препоръчва да изключите изцяло хляба то менюто си, тъй като той съдържа много ценни вещества, необходими за здравето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest