gotvach.bg»Статии»Любопитно»Научна фантастика в ресторанта

Научна фантастика в ресторанта

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Суши
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
129.00 лв.
Виж ››

Ресторант в Япония има за главен готвач напълно автоматизиран робот.

Машината обаче си има и помощник, който също целия е тенекиен. Двата робота изпълняват всички команди, необходими, за да се приготви вкусна гозба.

Работата на неодушевените готвачи никак не е лесна. На ден те приготвят ястия за осемдесет маси и досега нито един клиент не се е оплакал, че поръчката му закъснява.

А дали има разлика във вкуса на храната? Някои от гостите на чудатия ресторант са категорични, че има малка разлика във вкуса на храната.

Според тях, когато продуктите са докоснати от човешка ръка, са по-вкусни. Научно обаче това твърдение не е вярно, смятат от управата на робо-ресторанта.

Ресторантьорите смятат, че хората си въобразяват, че има разлика във вкуса. Затова притежателите на заведението са напълно спокойни и дори смятат скоро да отворят цяла верига ресторанти, където главните готвачи да са автоматизирани машини.

Ползите от използването на роботи готвачи са, че манджата се готви с абсолютна точност. Не се оставя на котлона и секунда повече от необходимото. Дозирането на подправките също се извършва с прецизна точност.

Освен това, както е в случая робо-готвач и помощник, двете машини идеално се синхронизират, за да приготвят всяка гозба.

Естествено научната фантастика в кухнята си има своите феновете, гладни да опитат вкуса на супа, приготвена от робот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest