gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Яжте риба да не си изгубите разума

Яжте риба да не си изгубите разума

Риба
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Честата употреба на риба и морски дарове намалява опасността станете ли на възраст да си загубите акъла.

Това състояние е известно на медицината като деменция. Тя е неврологично заболяване, което се отличава с влошаване на умствените способности, нарушена концентрация и др. Деменцията обикновено е "болест на старостта".

Наблюдение на над 15 хиляди пенсионери в Китай, Индия, Доминиканската република, Венецуела и Куба показало, че колкото по-често човек се храни с риба, то толкова повече се понижава рискът да превърти на старини.

Опасността това да се случи намалява до 19%, ако увеличите морската храна до няколко приема на седмица.

Вкусна Риба

Установено е, че хората, които употребяват повече месо през живота си, по-често страдат от слабоумие, отколкото тези, които никога не са се хранили с животни или другите, чието меню е изобилствало с риба.

Според учените от Кралския колеж в Лондон наличието на мастните киселини Омега-3 в риби като сьомга, скумрия или риба тон, е защитата на организма срещу проблеми с акъла на стари години.

Омега-3 защитава нервите, защитават нервни клетки, които ограничи възпалението и ще помогне за предотвратяване на натрупване на амилоид протеин в мозъка на пациенти с болестта на Алцхаймер.

Мастните киселини също така забавят и дори спират развитието на заболяването на очите, известно като "жълто петно", което най-често се появява с нарастване на възрастта. При "жълтото петно" се появяват сенки и паяжини пред очите, зрението намалява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest