gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Бадемите намаляват глада

Бадемите намаляват глада

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Бадеми

Бадемите са био храна. Тези ядки са изключително богати на хранителни вещества, а поради високото си съдържание на диетични фибри, протеини и органични витамини и минерали като калций, калий и магнезий, се считат за подходяща за поддържане на здравето храна.

Наскоро проведено американско проучване доказа и факта, че приемът им на гладно способства за намаляване на глада, без увеличение в теглото.

Изследването е проведено от учени от университета Пардю в щата Индиана в продължение на четири седмици. В него участие взели 137 възрастни хора, повечето с повишен риск от диабет втори тип.

Установено е, че приемът на 43 грама печени, леко подсолени бадеми всеки ден може реално да намали глада на доброволците. В същото време те увеличили нивата им на витамин Е и приема на "добри" мазнини, без да това да води до трупане на килограми.

За да се възползвате и вие от вълшебния им ефект, е достатъчно да консумирате по 30 бадема.

Ползи от Бадеми

Доброволците, взели участие в новаторския опит, били разделени на пет групи. Едната контролна група избягвала всякакви ядки и семена. Другата приемала 43 грама бадеми на закуска. Третата приемала ядките на обяд. Имало съща така и такава, която консумирала бадемите сутрин и друга, която ги приемала следобед.

Правилата на изследването не налагали никакви други забрани или ограничения на петте групи. Те просто трябвало да следват обичайните си навици за хранене и физическа дейност.

Резултатите били поразителни. Макар те да приемали около 250 калории на ден под формата на бадеми, се оказало, че като цяло не приемали допълнителни калории.

От това излиза, че бадемите са може би перфектният вариант за междинно хранене, най-вече за тези, които се тревожат за теглото си. В изследването участниците компенсират допълнителните калории на бадемите, така че дневният им прием на енергия не се увеличава.

Много от тях са отбелязали видимо понижен апетит и желание за следващо хранене, най-вече когато бадемите били консумирани като междинно хранене, а не по време на ядене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest