gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чаша вино засилва имунната система

Чаша вино засилва имунната система

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1302
Пиене на Вино
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Специалисти от Калифорнийския университет твърдят, че чаша вино подпомага имунната система и засилва ефекта на ваксините, като по този начин помага на тялото ви да се пребори по-бързо с инфекциите.

Алкохолът гарантирано може да подобри кръвообращението и сърдечно-съдовата ви система, стига да се пие в умерени количества.

При изследването американските учени са давали алкохол на 12 маймуни макак, за да проверят дали алкохолът влияе на имунната система и рутинните ваксини.

Вино

Оказало се, че при животните, които са консумирали повече алкохолни напитки, ефектът от рутинната ваксина бил видимо по-силен.

Въпреки положителната оценка, която учените поставят на алкохола, те съветват да не прекалявате, особено ако в миналото сте били пристрастени към алкохола или имате алкохолици в семейството.

Проучването е показало още, че умерените количества алкохол са довели до по-ниски нива на смъртност.

Доцент Ирина Хайдушка, която е ръководител катедра по имунология и микробиология към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив казва, че грип и други заболявания на горните дихателни пътища, като хрема и гърлобол, могат да бъдат предотвратени, като 3 последователни часа се поемат витамините Е и С.

Червено Вино

Доцент Хайдушка добавя още, че затопленото червено вино също може да се изпие като противовъзпалително средство, тъй като гроздовите зърна са силен антиоксидант.

"Здрави хора, които не боледуват често от възпалителни заболявания и нямат автоимунно заболяване, не се чувстват перманентно уморени и недоспали или са с алергия, може да си позволят някои относително евтини препарати без да правят специални изследвания на имунната си защита" – заяви доцент Хайдушка.

Червеното вино има и мощно бактерицидно въздействие, което предпазва от вирусни и бактериални инфекции храносмилателната система.

Различни микроби, които се намират в чревния тракт, умират веднага щом попаднат във вино, дори и ако то е разредено с вода. Половин литър качествено червено вино убива за половин час 10 милиона болестотворни бактерии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest