gotvach.bg»Статии»Диети»Можем ли да отслабнем с черен пипер

Можем ли да отслабнем с черен пипер

Черен пипер

Черният пипер беше една от подправките, които диетолозите изключваха от менюто, тъй като се смяташе, че отваря апетита и помага за отслабването. Оказва се, че консумацията на подправката не води до натрупване на килограми. Ако се употребява правилно, дори може да помогне борбата с натрупаните мазнини.

Основна съставка в подправката е добре познатият пиперин, който всъщност е отговорен за кихането, което следва винаги, когато поръсим гозбата си с черен пипер.

Учени са установили, че черният пипер блокира формирането на нови мастни клетки, като по този начин се забавя трупането на мазнини в корема, дупето и в бедрата. Подправката може да помогне за отслабването както при мъжете, така и при жените.

Доктор Джи-Чон Джонг и доктор Су Чен Хм и техните колеги са направили анализ на предишни проучвания, според които по-големи количества от пиперина намаляват нивата на мазнините в кръвта.

Въпреки това учените напомнят, че прекаляването с черен пипер не е препоръчително, тъй като може да причини сериозни здравословни проблеми, като язва на стомаха и стомашни газове.

Отслабване с черен пипер

Подправката подобрява работата на стомашно-чревния тракт, регулира киселинността на стомаха, помага за укрепване на нервната система и дарява организма с повече енергия.

Съставките в популярната подправка пречистват белия дроб, като премахват натрупаната влага. Черният пипер действа диуретично и регулира цикъла при жените. Освен това помага при състояние като камъни в бъбреците, облекчава възпаленията, действа положително и при някои кожни заболявания.

Редовната и умерена употреба на подправката помага за изчистването на токсините от тялото, освен това подобрява качеството на кръвта. Черният пипер предотвратява и развитието на настинки, тъй като е богат на витамин С и подобрява функцията на сърцето.

Изследванията на подправката продължават, но специалистите са убедени, че това е първата крачка за намиране на ефикасно средство, което да се бори със затлъстяване, както и с болестите, които са свързани с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest