gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Гръмотрън срещу разширени вени и ревматизъм

Гръмотрън срещу разширени вени и ревматизъм

Гръмотрън
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
Виж ››

За лечението на ревматизма и разширените вени могат да помогнат отвари и компреси с различни билки. Представяме ви едни от най-използваните:

Черният оман може да се използва за лечение на ревматизъм и разширени вени. Билката помага външно още за кожни обриви, изгаряния в по-лека степен, навяхване, рани в устната кухина, подходяща е за гаргара при болки в гърлото.

За ревматоидни болки и разширени вени се правят топли компреси с билката. Трябват ви изсушени корени от билката, които да смелите на ситно и да сложите в чаша с гореща вода, след което да добавите няколко капки олио.

Разбърквате сместа бързо, докато стане на каша и след това намазвате сместа върху ленена кърпа и налагате мястото.

Конският кестен също облекчава състояние като ревматизъм и разширени вени. За ревматизъм се препоръчва да си направите настойка от ситно нарязани семена.

Сложете ги да се накиснат за две седмици в силна ракия, като съотношението конски кестен – ракия е 1:10. За разширени вени, счукайте пресните листа на растението и правете с тях компреси на засегнатите места.

Билка Гръмотрън

Корените от къпина могат също да облекчат разширените вени – трябва да си правите бани с отвара от тях.

Седефчето е подходящо за лечение на ревматизъм – слагайте лапи от билката на болезнените места. Можете да си направите и настойка от билката в ракия, като съотношението между седефчето и ракията е 1 към 10. С тази настойка разтривайте болезнените места.

Билката гръмотрън също е ефикасна за разширени вени. Помага още при ревматизъм, хемороиди, бяло течение, кожни обриви и др. За ревматоидните болки използвайте корените от растението.

Смесете 100 г корени от гръмотрън със следните билки – по 50 г корени от репей и бял оман и по 30 г листа от мечо грозде, корени от брей и дилянка, стръкове от комунига, бял равнец и овчарска торбичка.

Вземете 2 с.л. от всички тези билки и ги изсипете в половин литър вода – варят се десет минути и после отварата се прецежда.

Пие се по четири пъти дневно – на прием по 100 мл. хубаво е да приемате преди храна. Тази отвара ще помогне за облекчаване на ревматизма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest