gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Хидрастис лекува алкохолизъм

Хидрастис лекува алкохолизъм

МаринаМарина
Джедай
15684
Алкохолизъм
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

Хидрастис (Hydrastis Canadensis) е изключително ценна билка, която може да ни донесе много здравословни ползи. Тя е лечебно растение, което стимулира имунитета на организма, защитавайки го от болестотворни причинители. В изсушен вид тя влиза в състава на много лекарствени средства.

Стомашно-чревният тракт на човек обичайно се обитава от бактерии, наречени Кандида, които се хранят с алкохола. И именно те са виновни за нуждата на организма от алкохол, за алкохолния глад и в последствие за поява на болестта алкохолизъм.

Съществуват обаче билки, които успяват да потиснат тази жажда за алкохол, помагайки на хората да преодолеят своята зависимост.

Хидрастис е от хилядолетия известна със способността си да успокоява възпалените и инфектирани лигавици билка.

Хидрастис

Тя днес често присъства в препарати за лечение на чревно и жлъчно възпаление. А някои китайски лечители използват билката при пациенти със злокачествени заболявания, за повишаване на имунната им защита.

Благодарение на ценните си лечебни качества хидрастис се прилага успешно при лечение на грип и простудни заболявания, при синузит, както инфекции в областта на пикочо-половата система. Безценен помощник е и при лечение на инфекции на очите, конюнктивит и други.

Хидрастис лекува още леки наранявания, като порязвания и ожулвания. Много е ефективна за приложение при херпеси, инфекциозни диарии, както и при язви.

Изследвания посочват още, че хидрастис се използва успешно и за лечение на повишени стойности на лошия LDL холестерол, за понижаване на артериалното налягане и подобряване на нервния тонус.

Оказва се обаче, че билката е изключително добър помощник при лечение на зависимостите към спиртните напитки. Той е ефективен в борбата с алкохолния глад, като успява да унищожи бактериите Кандида, виновни за постоянната нужда от алкохол.

Антивирусните и противогъбичните свойства на хидрастис придават и горчивината на билката. Ефектът се дължи на химическото вещество берберин, което се бори именно с бактериите, каквато е Кандида.

Препоръчителната доза е 500 мг дневно от самото начало на лечението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest