Яжте зелени зеленчуци за красота и младост
Eat Green Vegetables for Youthfulness and Beauty
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Яжте зелени зеленчуци за красота и младост

Яжте зелени зеленчуци за красота и младост

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
24834k
Зелени зеленчуци

Зелените дарове от природата са тайната към вечната красота, младост и добър тонус. Изключително много са предимствата на зеленчуците от зелената гама, като същевременно те нямат нито едно негативно влияние върху нашия организъм.

Важно е да знаем, че тази група зеленчуци са носители на хлорофил и фибри, действащи прочистващо на стомаха и кръвта. Богати са на витамини и минерали като калций, желязо и магнезий. Кивито и зеленият лимон (лайм) държат първо място по съдържание на витамин С.

След тях се нареждат броколите, тиквичките, грахът, марулята и магданозът. Освен, че са витаминозни, те ни носят голяма доза фолиева киселина, която действа благоприятно на нервната ни система. Зелените плодове и зеленчуци са източник и на витамин Е, калий и магнезий.

Авокадото, макар и висококалорично, е богато на мастни киселини, регулира нивото на холестерола, а по съдържание на калий задминава здравословните банани. Ако имате болки и спазми на крайниците, авокадото е успешен помощник.

Броколо

Абсолютно всички зелени дарове на природата изобилстват от каротиноиди – лутеин, бета каротин, които имат мощно антиоксидантно действие, подмладяват кожата и ни карат да сияем.

Това са всички жълти пигменти, на които са богати зеленолистните зеленчуци зеле, маруля, спанак, зелен фасул и броколи.

Редовната им консумация може да предотврати появата на някои сериозни болести като рак, сърдечносъдови заболявания и заболявания на ретината на окото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest