gotvach.bg»Статии»Любопитно»Бабини рецепти в модерен прочит

Бабини рецепти в модерен прочит

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
956162k
Пилешки дробчета
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Уникално кулинарно шоу изненада и впечатли любителите на качествената кухня в Русе. Пред гостите на събитието бяха представени екзотични рецепти, а също и традиционни родни ястия, поднесени по нов начин.

Организатори на уникалното шоу в крайдунавския град бяха членовете на Клуба на професионалните готвачи, които представиха най-новите тенденции в своето изкуство. Тяхната цел беше да утвърдят Русе като кулинарна столица на дунавските държави.

Има новата тенденция, която се задава е регионална кухня. Времето на гурмето вече отмина. Забравените бабини рецепти се възраждат за нов живот, но с различен облик. Те, освен всичко друго, са и на на много добро световно ниво като характеристика и балансиране на вкусове и качества. Трябва само да поработим върху начина, по който ги представяме и да го актуализираме, каза председателят на клуба шеф Ивайло Димитров.

По време на кулинарното шоу бяха показани дробчета по селски, кавърма, салата Снежанка, които бяха чудесна извадка от традиционната българска кухня. Те обаче бяха поднесени по напълно нов начин.

Крокодилско месо

В ястията от българската кухня, които преобразуваме, сме вложили най-много труд и идея. Предложихме по интересен начин пилешки дробчета по селски, селската салата с интересна презентация, рибна плакия, свинска кавърма, разказва пред ТВ Европа Живко Димитров, член на националния кулинарен отбор.

Наред с позабравените родни гозби бяха показани екзотични специалитети, сред които бяха тартар от антипола куду, терин от нилски крокодил, тартар от марокански октопод. Гостите в кулинарното шоу видяха още суши мозайка с облика на Кръстника на фона на италианското знаме.

Не по-малко впечатляващи бяха и хлябовете. Първият беше приготвен с шоколад, а вторият - със синьо сирене, мастило от сепия, жълтопереста риба тон, риган и сушени домати.

Бонбони с бекон

Десертите от шоколад също не останаха незабелязани от русенци и гости на крайдунавския град. На тяхното внимание бяха представени уникална шоколадова кула, десерт с бял шоколад и боза Русе, а също и бонбони, пълнени с бекон.

Следващото представяне на интересни специалитети в Русе ще се състои през ноември по време на националното състезание Готвач на годината. Освен това са предвидени гостувания на готвачи от други дунавски държави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest