Прясното мляко ни пази от мускулна треска
Milk Protects Against Muscle Ache
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Прясното мляко ни пази от мускулна треска

Прясното мляко ни пази от мускулна треска

Пиене на Мляко
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

При интензивна физическа тренировка съвсем възможно е да се появи мускулна [треска]. Ако скоро сте започнали да се движите активно, е много вероятно тялото да ви боли доста сериозно и да усещате болка при всяко движение.

Подобно състояние може да се преодолее бързо и лесно като се използват няколко природни метода. Според някои източници причината за мускулната треска е основно в липсата на течности в организма на човек. Когато тялото тренира, то губи и доста течности, затова специалисти съветват да приемаме голямо количество вода по време на тренировките си.

За отпускане на тялото и премахване на мускулната треска могат да се предприемат различни мерки. Започнете да масажирате мястото, където усещате силна болка или ако не е възможно, просто го раздвижете.

Друг изпитан метод, който облекчава мускулните болки е компресът с розмарин. Сложете няколко листенца от ароматната подправка във вряща вода (500 мл). Оставете сместа да престои за половин час и после оставете отварата да изстине.

Следва да напоите парче плат в нея и да увиете болезненото място – останете с този компрес около три часа. Хубаво е да правите този компрес поне два пъти дневно, за да може болката да отшуми по-бързо.

Мляко

Според специалисти от щата Джорджия джинджифилът също може да бъде приятел в подобен момент. Те твърдят, че едва половин чаена лъжичка добавена към ястието ще помогне на тялото и ще облекчи мускулната треска и болките с до 25 %.

Друг ефективен метод, който някои специалисти препоръчват за мускулната треска е приемът на калций – хапнете парченце сирене или изпийте чаша прясно мляко.

За хора, които спортуват по-сериозно, се препоръчват две–три чаши дневно. Според специалистите това ще ни спаси от неприятните схващания.

Млякото се препоръчва особено на хората, на които им предстои някакво по-голямо физическо натоварване. Смята се дори, че прясното мляко може да помогне на студенти или ученици, ако им предстои тежък и труден изпит. Чаша мляко щяла да ги зареди с енергия преди сериозното изпитание.

Все пак не бива да се прекалява с него – най-добре е да избирате нискомаслено мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest