Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Китайски ресторант печелил от спагети с опиум

Китайски ресторант печелил от спагети с опиум

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1226
Китайски спагети
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Препоръчано за теб:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
Виж ››

Китайски ресторант карал клиентите се непрекъснато да се връщат в заведението, понеже поставял в спагетите им опиум. Измамата е била установена случайно.

Един от редовните клиенти на ресторанта – 26-годишният Лиу Джю, се подложил на рутинен тест с урина, когато било доказано, че младежът употребява наркотични вещества.

Лиу Джю се подложил не теста по настояване на неговите близки, които от известно време забелязали нетипичното му поведение. Семейството на Джю били убедени, че той употребява наркотици, но той самият твърдял, че това не е така.

Изненадващо, обаче, тестовете с категоричност показали, че младият китаец редовно взима наркотични вещества. Заради това той попада под тежестта на закона и е осъден на 15 дни затвор.

Наличие на дрога е била открита и в кръвта на Лиу Джю.

Спагети

Лиу Джю обаче продължавал да твърди, че не употребява наркотици и случайно споменал, че е редовен посетил на един ресторант в Китай.

Органите на реда заподозрели ресторанта в незаконна дейност и веднага го проверили. Предположението им се оказало правилно, тъй като собственикът е поставял опиум на основат на маково семе в спагетите на клиентите си.

Веднъж опитали от опиума, хората искали пак да посетят мястото и да си поръчат от същите спагети. По този начин бизнеса на ресторантьора разцъфтявал и той трупал пари.

Собственикът признал пред разследващите, че е инвестирал приблизително 100 долара за двата килограма маково семе, от което се приготвил опиума.

Субстанцията е била прилагана към спагетите и правила клиентите зависими, като така те ставали редовни посетители на заведението. Специалисти потвърждават, че храната с опиум наистина може да доведе до пристрастяване.

Въпреки че вината се оказала на ресторанта, полицията не свалила обвиненията срещу Лиу, а му заявила, че е длъжна да преследва както тези, които продават дрога, така и тези, които я консумират.

За това китаецът е длъжен да изтърпи наказанието си от закона, което е 15 дни затвор без право на гаранция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest