gotvach.bg»Статии»Диети»Сок от грейпфрут бори излишните мазнини

Сок от грейпфрут бори излишните мазнини

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1314
Грейпфрут

Ежедневната консумация на един сок от грейпфрут помага на тялото да се освободи от излишните мазнини, когато хапваме по-тлъсти храни. Сокът успешно топи излишните килограми.

До този извод стигнаха учените от университета в Бъркли, Калифорния. Изследователите са категорични, че сокът от грейпфрут в менюто на диабетиците може да държи под контрол нивото на кръвната им захар без да използват лекарства.

Сокът от цитрусовия плод е много полезен за здравето и освен това ни помага в поддържането на стройна фигура, като съдейства на организма, за да се справи с излишните мазнини.

Сок от Грейпфрут

Американските изследователи са провели проучването върху опитни мишки. При лабораторните тестове гризачите са показали, че сокът от грейпфрут им помага да не затлъстяват, докато хапват по-мазни храни.

Мишките, които в продължение на 3 месеца пиели сок от грейпфрут, затлъстели с 18% по-малко в сравнение с останалите гризачи от експеримента.

Екипът на доктор Джоузеф Наполи, провел тестовете, е категоричен, че грейпфрутът трябва да се включи към всяка една диета, защото плодът показва отлични способности при поддържането на здравословно тегло.

Специалистите са на мнение, че чаша сок от грейпфрут всеки ден ще ви помогне да сваляте по-лесно излишните килограми и да поддържате здравословни нива на кръвна захар и инсулин.

Грейпфрут Плодове

Научно изследване преди 2 години на университета Вандербилт показа, че хапването на един грейпфрут преди някое от основните хранения за деня ще ви помогне да стопите до 7 килограма неусетно.

В проучването доброволците, които хапвали по един грейпфрут преди обяда или вечерята, намалили индекса на телесната си маса, теглото им спаднало с около 7% и видимо се вталили само след 14 седмици.

В допълнение на това при участниците било регистрирано и повишаване на добрия холестерол и подобряване на работата на черния дроб.

Експертите поясняват, че честата консумация на грейпфрут трябва да се избягва, ако приемате някои лекарства като Виагра например, защото плодът може да забави тяхното разграждане. За всеки случай се консултирайте със специалист преди да започнете режима.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest