Коктейли с ром
Cocktails with Rum

Коктейли с ром

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Куба Либре

Ромът е сред най-предпочитаните основи за приготвянето на коктейли. Вариациите са различни – приготвя се с плодови сокове, с лимон, с лайм, газирани напитки и много други.

Рецептите за коктейли с ром са прочути из целия свят. Чашите, в които се приготвят, са задължително с дебели стени и още по-дебело дъно. Могат да се украсят с парченца плодове, хартиени чадърчета или цветя. Поднесен така, коктейлът радва не само сетивата, а и окото.

Ето някои от най-популярните и обичани рецепти за коктейли с ром:

Мохито

Необходими продукти: 50 мл ром, 12 листа мента, 1 с.л. пудра захар, 1 лайм, 100 мл сода

Мохито

Начин на приготвяне: Листата от мента се поставят на дъното на избраната чаша за коктейл. Лаймът се разрязва на 8 парченца и се поставя върху ментата.

Намачква се хубаво, така че лимонът да изпусне своя сок и да се смеси с ароматните масла на ментата. Добавя се захарта и се разбърква. Добавя се и ледът, разбит на ситно. Отгоре се полива с рома и содата.

Куба либре

Необходими продукти: 50 мл златен ром, кока-кола, резен лайм, лед

Начин на приготвяне: Чашата за коктейл се пълни 3/4 с кубчета лед. Налива се ромът и се допълва с колата. Отгоре се изстискват няколко капки от лайма, като резенчето се пуска вътре. Сервира се с коктейлна бъркалка.

Зомби

Необходими продукти: 1 шот тъмен ром, 1 шот светъл ром, 1 шот златен ром, 1/2 шот кайсиево бренди, 1 даш захарен сироп, 1/2 шот сок от лайм, 1/2 шот сок от ананас, лед

Коктейли

Начин на приготвяне: Голяма чаша се пълно до половината с лед. Всички продукти се изсипват поред и се разбъркват. Коктейлът може да се украси с лимон, ананас, листа мента или лайм.

Бикини мартини

Необходими продукти: 10 мл водка (най-добре с плодов аромат), 30 мл сок от ананас, 30 мл ром кокосов, 10 мл гренадин

Начин на приготвяне: Водката, сокът от ананас и ромът се смесват в шейкър и се разклащат добре. Изсипват се в подходяща чаша. В средата се добавя бавно гренадинът.

Болеро

Необходими продукти: 50 мл бял ром, 25 мл ябълково бренди, 5 мл сладък вермут

Начин на приготвяне: Продуктите се смесват в коктейлна чаша и се разбъркват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest