gotvach.bg»Статии»Диети»Бързите диети бият дългите по ефективност

Бързите диети бият дългите по ефективност

Отслабване
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Забравете за дългите и мъчителни диети - според ново изследване бързите хранителни режими са по-ефикасни от останалите. Проучването е направено от австралийски учени, които проучили 200 души, като всички участници в изследването са страдали от затлъстяване.

Учените разделили тези доброволци в две групи по сто човека. На едната група е възложена задачата да свали 12.5 на сто от телесната си маса за точно 12 седмици. Останалите участници от другата група са имали същата задача, но за доста повече време – дадени са им 36 седмици.

Резултатите показват, че в първата група има по-голяма успеваемост – 8 от всеки 10 е успял да изпълни поставената задача. Не така обаче стоят нещата в групата, където са имали доста повече време – резултатите показват, че едва половината са успели да отслабнат толкова, колкото им е било възложено.

Учените са проверили своите доброволци отново след три години – оказва се, че еднакъв брой от двете групи са си възвърнали предишните килограми.

Диета

Според специалистите има съвсем просто обяснение защо бързите диети носят по-голям успех, отколкото останалите. Хората се мотивират от бързия успех, който са постигнали, и продължават да спазват режима, който са си избрали.

Друг метод за сваляне на килограми препоръчва Джон Ричардсън. Той смята, че трудното отслабване на хората се дължи на факта, че повечето хранителни режими са изключително ограничаващи.

Той смята, че наднорменото тегло трябва да се възприема като поведенчески проблем. Ричардсън предлага различно решение на проблема с наднормените килограми, а именно промяна в навиците.

Според него изкореняването на вредните навици и поведение могат да решат проблема със затлъстяването доста по-ефикасно, отколкото всякакви хранителни режими. Ричардсън смята, че верният път към решаване на проблема е да умеем да разговаряме със самите себе си и да се вслушваме в този разговор.

Така например похапването през нощта, което много от хората си позволяват, е изключително вреден навик. Ричардсън твърди, че трябва да започнем сами да се убеждаваме колко неправилно е да ядем късно и да спрем да посягаме към хладилника по никое време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest