Защо американците са дебели?
Why are Americans Fat?
gotvach.bg»Статии»Любопитно»Защо американците са дебели?

Защо американците са дебели?

МаринаМарина
Джедай
15684
Затлсътяване
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.
Виж ››

Статистическите данни на Американските центрове за контрол на заболяванията показват, че след по-малко от две десетилетия 32 милиона американци ще са с наднормено тегло. В това число са включени освен възрастните жители, още децата и юношите.

Към днешна дата анализите посочват, че 35.7 % от населението е със затлъстяване. Тази страшна картина е водеща причина за хиляди изследвания, които да определят причината за тази тенденция.

Според тях един от водещите фактори е постоянният и лесен достъп до храна. На всеки ъгъл и всяка улица се откриват заведения за бързо хранене, малки магазинчета до големи хипермаркети.

Много диетични проучвания намират връзката между определени храни и как те довеждат до покачване или спадане на телесното тегло. Така според тях преработените храни са едни от най-опасните продукти, довеждащи до покачване на телесното тегло.

Картофеният чипс например е храна, които допринася за наднорменото тегло. В тази графа спадат и изкуствените подсладители, които след последни проучвания се оказват също толкова вредни, колкото и бялата захар.

Наднормено тегло

Преработените меса показват наличието на вредни мазнини, които трудно се преработват от организма на човека, стигайки се до натрупването им в тялото и увреждането на различни органи и системи.

И естествено консумацията на плодове, зеленчуци, млечни и пълнозърнести продукти от друга страна действат изключително благоприятно, повлиявайки метаболизма. Те са богати на ценни вещества, които спомагат за поддържане на здраво и добре изваяно тяло без излишни килограми.

Според статистиката глобализацията, стресът и компютърната революция са също фактор за затлъстяване сред американската популация. Часовете, прекарани пред компютъра, липсата на активна физическа дейност в ежедневието и консумацията на готови храни оказват погубен ефект върху здравето и телесното тегло.

За съжаление по този начин хората загубват форма, затлъстяват, стигайки се до появата на повишено артериално налягане, висок холестерол, сърдечно–съдови заболявания и други. Данните посочват, че само 20 % от населението имат тренировъчна програма, която спазват.

Също различните програми, целящи отказ от цигари, благоприятстват здравето на хората, които обаче вместо на тютюн, започват да налитат на храната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest