Кафето помага срещу затлъстяване
Coffee Helps Against Obesity
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кафето помага срещу затлъстяване

Кафето помага срещу затлъстяване

Кафе
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
3.10 лв.
Виж ››

За предпазване от затлъстяване трябва да се консумира повече кафе, показва скорошно проучване, което е цитирано от вестник „Дейли мейл“. Изследването е направено от американски учени, които са проучвали химическа съставка, която се съдържа в ободрителната напитка.

Според специалистите хлорогенната киселина (CGA) може да предпази човек от вредните последици, които безспорно носи затлъстяването. Учените твърдят, че тази съставка успява да намали инсулиновата резистентност и натрупването на мазнини в черния дроб.

За изследването специалистите са използвали мишки – гризачите са подложени на специален режим на хранене, който е съдържал много висок процент мазнини. Цялото проучване е продължило 15 седмици и през този период специалистите са инжектирали хлорогенна киселина на гризачите два пъти седмично.

Крайните резултати на учените показват, че това вещество ще помогне не само за предпазване от напълняване, но може да поддържа и нормално нивото на кръвната захар, освен това се грижи и за здравето на черния дроб. Изследването е на учени от университета в Джорджия.

Минали проучвания на кофеиновата напитка доказват, че тя може да бъде полезна и да намали опасността от хроничните заболявания каквото е диабет от втори тип, както и от сърдечно-съдови проблеми.

Пиене на Кафе

Новото проучване ни помага да видим и останалите ползи на кафето и по-конкретно ползата от това вещество CGA, което се среща в напитката.

Освен в кафето, хлорогенна киселина има и в ябълките и крушите, боровинките, доматите и др. Това се потвърждава и от доктор Юнцзе Ма, който всъщност е и ръководител на цялото изследване.

Въпреки обнадеждаващите резултати, това вещество не може да излекува затлъстяването, предупреждават специалистите от Джорджия.

За да се намалят опасността от затлъстяване и последващите здравословни проблеми, най-добре е да се промени режимът на хранене и да се правят редовни упражнения, категорични са изследователите.

Освен за здравето ни, кафето може да се погрижи и за добрия ни външен вид – антиоксидантите, които се съдържат в него подобряват вида на косата и кожата.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest