Чаша вино след работа вреди като 3 шота водка
A Glass of Wine After Work is Just as Harmful as 3 Shots of Vodka
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чаша вино след работа вреди като 3 шота водка

Чаша вино след работа вреди като 3 шота водка

Червено вино
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

Алкохолът никога не е бил препоръчван от лекарите, но според множество проучвания чаша вино вечер няма да навреди по никакъв начин на организма. Дори голяма част от специалистите твърдят, че е полезно. Оказва се обаче че проучванията, които твърдят, че виното не вреди, както другите видове алкохол, грешат.

Дали човек ще изпие три шота водка или една чаша вино няма никакво значение, защото и в двата варианта си вредим. Това е позицията на Дънкан Селби, който е председател на английската агенция по общественото здраве.

Смъртните случаи от чернодробни заболявания са нараснали с цели 500 процента след 70-те години, а според специалистите причината за това е съвсем ясна, пише британският вестник Телеграф.

Много голяма част от хората, когато се прибират след дългия работен ден, решават да си сипят една чаша алкохол за отпускане. След нея обаче има и още една, и още една – според експерта по този начин хората изобщо не осъзнават колко голямо количество алкохол изпиват.

Чашката след работно време е тих убиец, категоричен е Селби – данни показват, че чернодробните заболявания са третият най-голям убиец сред хората. Той твърди, че повече от 75 на сто от случаите на цироза са установени, едва след като хората са приети в болница със сериозни оплаквания.

Вино

Специалистът все пак напомня, че това състояние може да бъде избегнато – достатъчно е само да се ограничи най-рисковият фактор за цирозата – алкохолът. Много хора твърдят, че консумацията му не представлява проблем за тях, но всъщност не могат да се контролират.

Селби обяснява, че една голяма чаша вино е точно три шота водка и че обикновено хората загубват представа колко точно са изпили. Други проучвания също подкрепят теорията на Селби.

Твърди се, че алкохолът, независимо какъв е той, може да доведе не само до проблеми с черния дроб, но и значително да увеличи опасността от ракови заболявания, сърдечни болести, както и диабет. Според специалистите това, че някои видове алкохол имат положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, е силно преувеличено твърдение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest