gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при покупката на пасатор

Съвети при покупката на пасатор

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Пасатор
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Пасаторът е един от най-търсените електродомакински уреди. Той спада към дребната бяла техника и се използва за смесване на твърди с течни храни и смилане на някаква храна.

Пасаторът е сред малкото уреди, с които се приготвят детски пюрета и каши. Той е удобен, заема малко място и може да се използва в различни съдове - кана, купа или т.н.

Обикновено пасаторът има метален или пластмасов накрайник с ножове, който се поставя в съда. По-евтините пасатори имат пластмасов накрайник. Той обаче не може да се използва с горещи продукти. Поради това много по-функционален е пасаторът с метален накрайник.

Друг важен момент е мощността. Колкото по-голяма е тя, толкова по-бързо ще се справи с поставената задача. Скоростите на пасатора пък са от значение при избора на подходящата скорост. Колкото повече са те, толкова по-голям избор имате, но и цената е по-висока.

Пасаторът е чудесен уред за приготвянето на напитки, супи и сосове. При закупуването му се съобразете с вашите индивидуални нужди. Най-добрите модели са тези със стъклен буркан.

Кухненски Пасатор

Пластмасовите буркани се чупят лесно. Стъклото, освен че е по-трайно, не задържа миризми. Големината за буркана също се съобразява с нещата, които най-често ще приготвяте в него.

Цената при пасаторите е от голямо значение. Ако заложите на евтин модел, не се учудвайте, ако скоро отново тръгнете по магазините за нов.

На пазара има на разположение много евтини модели, а практиката показва, че те обикновено се провалят в кратък период от време. Варианта е или да си купите скъп пасатор или няколко евтини.

Пасаторът е устройство, чието предназначение е да облекчи живота в кухнята. Много домакини залагат на кухненски робот. Той е удобен уред, който може да се справи с много задачи, но има и своите недостатъци.

Кухненския робот е много по-голям от пасатора и заема повече място. Поради това често се случва кухненският робот да седи прибран в някой шкаф, за да не заема място, а при нужда да се използва компактният пасатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest