gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при покупката на кухненски миксер

Съвети при покупката на кухненски миксер

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Съвети при покупката на кухненски миксер
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
6.50 лв.
Виж ››

Миксерът е сред най-необходимите уреди в едно домакинство. Особено важен е той за жените, които обичат да правят торти, сладкиши, кексове и всякакви сладкарски изделия.

Пазарът в момента е залят от всякакви миксери, пасатори, блендери и шейкъри. Те могат да бъдат открити на най-разнообразни цени и съответно с различно качество. Пренаситеният пазар често може да ви обърква, поради което трябва да сте особено внимателни при избора на продукти.

Когато избирате миксер, заложете на утвърдените марки. Освен сигурност и качество, те ще ви предложат и дългосрочна гаранция.

Най-важно за миксерите е да са леки и удобни за държане, тъй като някои гозби изискват по-продължителна обработка. Това е в сила най-вече за кремовете и смесите за торти и кексове.

Най-добрият вариант е да заложите на миксер с няколко приставки, включително и специална приставка, която изпълнява функцията на пасатор. С нея спокойно може да приготвите кремове, плодови шейкове, хайвер и вкусни зеленчукови крем супи.

Съвети при покупката на кухненски миксер

Миксерите са снабдени и с няколко степени на работа. Степените определят оборотите на въртене на металните приставки. Колкото повече са степените, толкова по-голям е изборът ви.

При разбиването на повечето смеси в рецептите изрично се посочва да се разбиват първо на ниски обороти и постепенно да се качва на по-големи. По този начин сместта се разбива равномерно. Най-добрите са тези, развиващи мощност 200W.

Повечето кулинарни специалитети изискват използването на миксер. Той е сред задължителните уреди в кухнята на всяка жена. Хубавото е, че е лесен за поддръжка, почиства се лесно и бързо, не заема място и е удобен за съхранение.

За да се сдобиете с перфектния миксер, не обръщайте най-голямо внимание на цената, а се запознайте с екстрите и допълненията, които ви се предлагат. Не е нужно да се хвърляте и на най-скъпия.

Повечето миксери имат многобройни аксесоари, като различни приставки и бъркалки. Съобразете покупката си с това от кои от тях ще имате най-голяма нужда. Ако нямате специални нужди, то се насочете към основните приставки и бъркалки.

Бъркалките за яйца са основните, които трябва да има вашия миксер, както и допълнителните приставки за сметана, която също ще ви улесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest