Змийско вино
Snake WineZmijsko vino

Змийско вино

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
956162k
Змийско Вино
Комплект от 6 чаши за шампанско и други напитки-22%
Препоръчано за теб:
Комплект от 6 чаши за шампанско и други напитки
32.00 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Змийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно от Виетнам.

Други страни, в които екстравагантното питие се предлага, са Япония, Корея и Тайланд. Змийското вино, което се приготвя по интересен начин, се смята за мъжко питие и е особено популярно с афродизиачните си свойства и то не само сред азиатските народи.

История на змийско вино

Змийското вино е продукт, който има древна история. Според стари хроники този продукт се е приготвял сред азиатските народи още преди векове. Първите производители на питието са живели по времето на китайската династия Джоу. Азиатските предели са обитавани от много отровни змии.

В Югоизточна Азия змията се отъждествява с дълголетие и мъдрост. Така се заражда разбирането, че за да се сдобие човек със сила, трябва да изпие течност, в която е престояла отровна змия. С течение на времето рецептата се е видоизменяла и усъвършенствала.

Към днешна дата производството на змийско вино е силно застъпено в село Ле мат, намиращо се само на няколко километра от град Ханой, столица на Виетнам. Жителите на селото са станали истински професионалисти в ловенето на опасни отровни влечуги. Любопитен факт е, че в населеното място дори се организира фестивал на змийското вино. Регионът представлява голям интерес както за хората от местните градове и селата, така и за чуждестранните туристи.

В цялата околия се предлага змийски вина, изглеждащи по-възможно най-атрактивния начин. Всъщност почти всяко семейство там излага пред дома си стъкленици със змии. Колкото по-голяма и изпъстрена е змията, толкова по ефектна е визията на бутилката с виното. Някои от туристите си признават, че закупуват този артикул не за да го консумират, а просто като артикул, който да поставят в дома си.

Приготвяне на змийско вино

Вино от Змия

При приготвянето на змийското вино се следва отдавна написана рецепта. Най-значимият компонент от напитката е змия. Ако тази съставка липсва, виното няма да има нужните качества, а освен това ще се изгуби и неговата екзотика. Според рецептата влечугото, което ще се постави в бутилката с алкохола, трябва да е силно отровно.

Сред предпочитаните за целта змии е кобрата. Преди да се постави във виното обаче, влечугото трябва да се улови и умъртви. Може да се закупи в такъв вид и от търговец. Освен змии се слагат още гущери, скорпиони и други насекоми. В състава на змийското вино влизат и корени, подправки и различни билки.

Оризовото вино, в което е била накисната змията, може да се консумира едва след няколко месеца. Влечугото трябва да е престояло известно време в алкохола и да е пуснало отровата си. За целта стъклениците с екстравагантния еликсир се поставят на тъмно място.

Колкото по-дълго виното отлежава, толкова повече се променя и неговото оцветяване. В даден момент питието вече розовее, тъй като в него е изтекла кръвта на влечугото. От ферментиралата змийска кръв може да се направи и змийски ликьор.

Всъщност змийската отрова е най-значимата и ценна съставка на питието. И независимо че при мисълта за консумиране на такъв тип алкохол мнозина ги полазват тръпки, производителите уверяват, че напитката е напълно безвредна.

Според учените отровата на змията е на протеинова основа и спиртът в алкохола я разгражда до безопасни компоненти. Въпреки това в голяма част от страните в Европейския съюз, а също и в САЩ такива питиета са забранени. Причината е, че при производството на змийско вино се убиват влечуги, които са застрашени от изчезване.

Поднасяне на змийско вино

Змийското вино не изпълнява функциите на повечето питиета, които консумираме. То не е добавка към поредната свежа салата или апетитна телешка пържола. Консумира се най-вече заради своите лечебни цели. Запознати припомнят, че се приема на малки глътки и в неголеми количества. По традиция алкохолът се разлива в неголеми чашки.

Ползи от змийско вино

Според азиатската народна медицина приемът на змийско вино действа тонизиращо на целия организъм. Алкохолното питие се слави и с антибактериалните си качества. То действа сгряващо и отпускащо. Някои го употребяват за лечение на ревматизъм и навяхвания.

Както вече споменахме, змийското вино успява да се прослави най-вече заради свойствата на афродизиак. По думите на запознати, то снабдява консумиращия го с такава полова мощ, каквато и най-скъпото синьо хапче не може да даде. Освен това за разлика от повечето медикаменти змийското вино няма странични ефекти. За оризовото вино със змия се говори още, че има способността да излекува косопад.

Вреди от змийско вино

Въпреки че не е известно консумацията на змийско вино да предизвиква нежелани здравословни ефекти, неотдавна китайка пострада при опит да си налее от напитката. Жената беше нападната от змия, отлежала в бутилка с оризово вино цели три месеца. Така и не става ясно как змията, която уж е била умъртвена, е успяла да оцелее три месеца в алкохолния разтвор. За щастие жената не е била сериозно ранена и е оцеляла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Топ Статии Днес

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати