gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чудните ползи на зелената ябълка

Чудните ползи на зелената ябълка

Зелена Ябълка
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
129.00 лв.
Виж ››

Всички знаем, че плодовете сами по себе си са много полезни и трябва да бъдат част от един дневен хранителен режим. За тях е характерно високото съдържание на витамини и минерали, които са от значение за правилното функциониране на тялото. Що се отнася конкретно до ябълките, от тях може да се извлекат наистина големи ползи. Особено от зелените представители на сочния и ароматен плод.

Една от основните ползи на зелената ябълка е съдържанието на много фибри, които спомагат за по-добро храносмилане. Друго нейно предимство е, че шансовете за получаване на рак на дебелото черво са по-малко за тези, които консумират зелени ябълки. Освен това, ако страдате от запек, то по-добре се запасете с по-голямо количество от вкусните плодове.

Основното предимство на зелената ябълка е съдържащия се полезен полифенол в нейната кора. Този полифенол е процианидин B-2. Именно той оказва изключително благоприятно действие върху нивото на холестерола, храносмилането и значително подобрява кръвообращението в човешкия организъм.

Освен този полезен полифенол, ябълката е и особено богата на най-различни полезни минерални вещества като калий, калций, фосфор, желязо, натрий и други. Зелената ябълка, също така е и богата на множество витамини, като витамин В, С, Е, РР и фолиева киселина.

Консумация на Зелена Ябълка

Зелената ябълка изобилства от витамин А, В, както и С, а това е много добре за подхранване на кожата, а също така има и избелващ ефект върху нея. В нея се съдържа и по-малко холестерол, което следователно е полезно при загубата на тегло. Пречиства кръвта, тъй като съдържа много минерали. Шансовете да развиете заболявания на черния дроб също намаляват благодарение на зелената ябълка.

Според множество изследвания зелената ябълка може дори да се ползва, като средство за намаляване от риска от появата на рак на млечните жлези при жените.

В страната на изгряващото слънце Япония, ябълките се използват и като начин за лечение на редица болести на мозъка. Плодът се препоръчва и в борбата срещу склерозата и хипертонията.

Трябва да знаете, че всички тези качества ще важат в пълна сила за вас, ако консумирате ябълката в натуралния й вид, а именно - с кората.

В нея се крият по-голямата част от полезните свойства на ябълките и ако решите да я обелите, ще трябва да се сбогувате с някое от гореизброените й предимства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest