Защо да пием сок от ананас
Zašto da pijemo sok od ananasaWhy Should We Drink Pineapple Juice
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Защо да пием сок от ананас

Защо да пием сок от ананас

Сок от ананас
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
Виж ››

Макар родината на вкусния ананас да е далечната Южна Бразилия, днес той е популярен навсякъде. Чудните му свойства са безброй, но на първо място е това, че ананасът има благотворно влияние в борбата с излишните килограми.

Мнозина твърдят, че надали съществува по-тонизираща напитка от сока от ананас. Ако е приготвена от прясно изцеден ананас, е изключително богата на витамини и минерали, особено подходяща за консумация през зимните месеци.

Днес ще ви представим и други основателни причини да включите ароматния сок в дневното си меню. Разбира се, имайте предвид, че натуралните сокове от ананас, които се продават в търговската мрежа, със сигурност губят доста от полезните качества, които може да ви даде прясно изцеденият.

Сокът от ананас стимулира имунната система и унищожава бактериите в устната кухина. Препоръчва се при проблеми с венците и пародонтоза. Веществото бромелаин, което се съдържа в ананаса, бори успешно астмата. Той също подпомага синтезирането на колаген, които се съдържа в кожата, костите и хрущялите. Натъркайте лицето си с резен ананас и ще забравите за проблемите с мазната кожа.

Пиенето на чаша сок от ананас дневно може значително да помогне за облекчаване на признаците и симптомите на артрит, поради противовъзпалителния си ефект. Сокът от ананас също дава облекчение и при болки в мускулите. Яденето на този плод укрепва костите. Присъствието на ензима бромелаин се счита за причина за намаляване на възпаление и подуване.

Прясно изцеден сок от ананас

Сокът от ананас намалява хипертонията поради адекватно присъствие на калий и по-малко количество натрий. Тази пропорция на калий и натрий е най-добрият начин за борба с високото кръвно налягане. Чаша сок от ананас съдържа около 1 милиграм натрий и 195 милиграма калий. Така че се предполага, че хората, страдащи от хипертония, могат да се наслаждават на сок от ананас редовно.

Не бива обаче да се прекалява с прекомерната употреба на ананас, защото води до повишена киселинност в стомаха и може да причини гастрит или да обостри вече съществуващ. На бременните жени пък не се препоръчва въобще да ядат ананас или да пият сока му. Той се използва в последните месеци от бременността, защото ускорява раждането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest