gotvach.bg»Статии»Любопитно»Лъсна истината за пилетата на KFC

Лъсна истината за пилетата на KFC

Птицеферма
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Би Би Си излъчи ужасяващи кадри, показващи условията, при които се отглеждат пилетата, предлагани от международната хранителна верига KFC. Лентата, озаглавена Billion Dollar Chicken Shop показва пътя на пернатите от птицефермите на компанията до картонените кутии, предлагани на клиентите. Действието се развива във Великобритания.

Филмът има три части, всяка от които показва различни етапи от краткия, но ужасяващ живот на пилците. Първият епизод от филма ще хвърли светлина върху процеса на производство в по-голям мащаб, отколкото ви е известен, на така наречените Fast Food Chicken.

Във втората серия зрителите ще могат да видят самите птицеферми, където пилетата живеят 35 дни, след което ще бъдат отровени и убити! През този период от време те биват натъпквани в помещения, наричани птицеферми, но според авторите на лентата са по-скоро дървени бараки. В тесните пространства се помещават повече от 35 хиляди птици.

Последният епизод от филма Billion Dollar Chicken Shop обръща внимание на хората, които са заети в индустрията на веригите за бързо хранене. Става ясно, че в близо 2/3 от служителите на KFC във Великобритания са на възраст под 25 години, което прави близо 24 хиляди човека.

Андрю Тейлър, директор на фондацията Помощ за животните, казал на MailOnline, че птиците нямат живот, изпълнен със смисъл, и могат да понесат мизерното съществуване. Също така потвърдил, че много голям брой от тях умират от глад и дехидратация. 900 милиона от тези птици са създадени в страни, в които годишно умират над 30 милиона от тях в бараките.

След показване на лентата на Острова пиарът на KFC е отговорил, че за ръководството на веригата благосъстоянието на животните е от съществено значение за качеството на храната. Поради тази причина се използват утвърдени и признати доставчици, които отговарят и дори надхвърлят английските и европейските изисквания.

KFC

Не е изненада обаче, че само около 10 процента от пилетата в хамбарите, доставени на веригата от споменатите по-горе доставчици, отиват в магазините на KFC.

KFC e първата верига за бързо хранене, спечелила сертификата на Red Tractor Farm. Също така имаме свой установен стандарт, който е преминал през независима одиторска проверка, допълва говорителят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest