gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Най-скъпият сладолед в света струва 1.4 млн долара

Най-скъпият сладолед в света струва 1.4 млн долара

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Скъпи сладоледи
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.
Виж ››

Нека априлските опити за сняг навън не ви заблуждават – лятото приближава и неизбежно по-хладното време ще отстъпи място на жегата. Тогава резонно ще стигнем и до въпроса как най-добре да се разхладим в жегите.

Сладоледът е любимият летен десерт и на малки, и на големи. Но има някои видове сладолед, които могат да бъдат част от менюто само на най-най-богатите хора на планетата.

Безспорният първенец в класацията за най-скъпи сладоледи е Strawberries Arnaud, който се предлага срещу умопомрачителните 1.4 млн долара. Може да си го поръчате само в Луизиана. Мелбата съдържа ванилов сладолед, ягоди, вино, подправки, мента и порто. Защо струва 1.4 млн. долара? Защото се предлага в комплект с пръстен с голям диамант.

Сладоледът Absurdity Sundae струва 60 000 долара, като в цената се включва самолетен билет до Танзания и резервация в 5-звезден хотел.

Мелби

Остава само да покорите връх Килимандажаро с помощта на гид и да се насладите на десерта, който ще бъде приготвен пред вас, като се използва лед от върха.

Само срещу 25 000 долара може да си поръчате сладоледа Frozen Chocolate Haute. Той ще ви впечатли с невероятна комбинация от мляко, какао и бита сметана, а в комплект с него получавате и атрактивна златна гривна.

Леденият десерт Three Twins Ice Cream Sundae е суперлуксозната версия на популярния американски десерт банана сплит, който представлява разряза на две банан, с няколко топки сладолед по средата и залят със сироп.

В луксозният вариант сладоледът е залят със със, приготвен от изтънчени вина, а докато похапвате от него, покрай вас ще върви цигулар, за да ви свири.

Срещу 1000 долара в Ню Йорк предлагат сладоледа Golden Opulence, който представлява вкусен ванилов сладолед, покрит със златно листо.

Трябва да си го поръчате поне 48 часа по-рано. Той ще ви бъде поднесен, гарниран с десертен хайвер, плодове и марципан от редките и скъпи видове - Amedei Porcelana и Venezuelan Chuao.

Ако сте склонни да дадете 1000 долара за сладолед, то може да си поръчате и The Victoria. Ще ви го сервират в изискана кристална чаша, която ще си остане за вас, както и с бутилка Дом Периньон.

1000 долара струва и леденото изкушение на ресторант Bagatelle.

Той съдържа ванилов сладолед, бита сметана, шоколадови сладки, сос водка и шоколад. Шоколадовите сладки са покрити с 24-каратово злато. Успеете ли да го изядете, ще получите като подарък пръстен на стойност 590 долара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest