Коняк за добро настроение и срещу настинка
Cognac for Good Mood and Against Cold
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Коняк за добро настроение и срещу настинка

Коняк за добро настроение и срещу настинка

Коняк
Комплект ножове на стойка - 5 броя
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект ножове на стойка - 5 броя
55.00 лв.
Виж ››

Още от създаването си конякът е бил определен за лечебен еликсир. Лечебните му свойства са били описани в древни книги с рецепти. Там той бил определян като еликсир на здравето.

Лечебни свойства на коняка

- Изключително полезен е при простуди и настинки;

- Полезен е за хора с хипертония и стенокардия;

- Ефективен е за намаляване на стреса и нервното напрежение;

- Конякът повишава апетита;

- Лекува силно главоболие;

- Той е полезен при мускулни и сухожилни травми;

- Често използван лек е и при ревматизъм;

- Може да се използва при безсъние и други.

Чай с коняк

Полезните свойства се дължат на активния спирт и природните масла. Отлежаването на напитката в дъбови бъчви спомага за подчертаване на тези полезни свойства и усилва качествата му. Консумацията му действа съдоразширяващо и помага за увеличаването на кръвотока в организма.

С консумацията на коняк приемът на витамин С се увеличава и обилното изпотяване допринася за по-лесно прогонване на настинки, простуди и различни инфекции.

Полезни идеи за лечение с коняк

Една от най- популярните рецепти е да прибавим 50 г коняк към топлия билков чай заедно с една лъжица мед. Това ще ни помогне да отпушим горните дихателни пътища и ще повиши значително концентрацията на витамин С в организма ни.

Смесвате малко коняк с една супена лъжица мед и болките в гърлото ви ще утихнат. Може да го използвате при силна кашлица и настинка.

При силна простуда и настинка разбъркайте една чаена лъжичка джинджифил на прах в 50 мл коняк. Оставете го за около час и след това го изпийте. Действа безотказно.

Ако усещате, че се разболявате или ви тресе, веднага си загрейте 50-70 грама коняк с малко лимонов сок и лъжица мед. Ще се почуствате много по-добре.

Ако имате проблеми със съня, то преди лягане може да изпиете 15-20 грама чист коняк.

Никога не трябва да забравяме, че конякът е алкохол и не трябва да се прекалява с консумацията му. Макар и много полезен, в големи количества може да постигнете обратния резултат. Бъдете внимателни и разумни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest