gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Да си направим домашен шприц

Да си направим домашен шприц

Да си направим домашен шприц
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
Качество без компромис:
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
94.00 лв.
Виж ››

Много варианти има при изработката на домашния шприц. Ако искате да си направите шприц за еклери се взима едно пликче 1 л за еднократна употреба.

Едното крайче на една от долните страни се отрязва под ъгъл около 0.5 см. След употреба може и да си го измиете и пак да го използвате.

За шприцоване на тънки линии може да се използва голяма спринцовка. Става бавно, но се получава перфектна линия. За украсяване с разтопен шоколад, навийте една по-здрава хартия на фунийка, изрежете връхчето според желаната дебелина.

Сложете разтопения шоколад и завийте отвора отгоре. Ако ви се струва малък отворът може да отрежете още малко и да го разширите.

Ако ви се намират само формички за шприцоване, но ви липсва самият шприц, може да се процедира както при еклерите, но с по-голям плик. Формичката за шприцоване се слага в отвора и се получава шприц.

Да си направим домашен шприц

За направата на трева ви трябват една капачка от шише и най-горната част на шишето, където да завиете капачката.

Взима се плик (като при еклерите), промушва се през отвора на бутилката и се изважда отвън, трябва да има разстояние при завиването на капачката.

Самата капачка се пробива с шило или някакво друго приспособление на около 7-8 места. Завивате капачката за частта с винта и си пълните зелената сметана. Получава се перфектна трева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest