gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се бие домашно масло

Как се бие домашно масло

Масло
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Има буквално десетки видове масло, които се предлагат в магазинната мрежа. Цените на продукта са разнообразни, но за съжаление не можем да твърдим, че отговарят на вкуса и качеството.

Има начин, по който може да се постигне перфектен баланс между вкуса и качеството на маслото без да се притесняваме за съдържанието на така вредните Е-та. Това е възможно като приготвим сами домашно масло.

За целта е необходима животинска сметана с 35 процента масленост. Няколко са начините да направите масло. Трудоемки са, но след като станете готови, освен че ще имате първокачествен продукт, спокойно можете да пропуснете тренировката за ръце във фитнеса.

Приготвяне на масло с буркан

При този начин за приготвяне на масло ви е необходим буркан с вместимост 700 милилитра. Изсипете в него 300 мл сметана, след което започнете да го разклащате енергично. Използвайте и двете ръце. След 15 минути сметаната се пресича, а на 18 започва да се чува шлюпащ звук.

Това означава, че сте готови. Маслото е готово, а от него се е отделила течност, известна като бътермилк, която също може да се използва в кулинарията.

Домашно Масло

Методът за приготвяне на масло в буркан е по-труден от останалите, но бъдете сигурни, че когато станете готови, ще сте изхабили толкова калории, че след това без притеснения и скрупули можете да опитате готовия продукт.

Приготвяне на масло с ръчен миксер

Можете да приготвите масло и с ръчен миксер. Всяка домакиня има такъв в кухнята си. Поставете сметаната в дълбока купа и започнете енергично да разбивате. Маслото ще е готово след около 16 минути. Предимството на този метод е, че намалява напрежението в ръцете, докато ги сменяте при разбиването.

Приготвяне на масло със статичен миксер

Най-лесно се приготвя масло със статичен миксер. В зависимост от големината на съда за разбиване прибавете 200 или 300 милилитра сметана и пуснете машината. След това прочетете някоя от многото вкусни рецепти с масло. След 18 минути ще имате готов продукт.

Трябва да знаете, че от един литър животинска сметана с 35 процента масленост се получават около 400 грама масло и 600 мл бътермилк. Преди да започнете да приготвяте маслото, сметаната трябва да е със стайна температура.

Оставете готовия продукт в цедка или тензух, за да се изцеди по-добре. За да се отдели възможно най-много водата от маслото, след като то се прецеди, се разбива отново.

Все още мекото масло може да се оформи на калъп като се пресова в подходяща кутия и се остави да се охлади в хладилник. След като се охлади се изважда от кутията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest